Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laikinai uždaromas dar vienas pažintinis takas – Jurkiškio upelio

Dėl liūčių padarytų nuostolių laikinai uždaromas Jurkiškio upelio pažintinis takas Asvejos regioniniame parke, pranešė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT).
Laikinai uždaromas Jurkiškio upelio pažintinis takas
Laikinai uždaromas Jurkiškio upelio pažintinis takas / Asvejos RP nuotr.

Primename, kad taip pat uždaromas pažintinis takas Kadagių slėnyje – vienas gražiausių visoje šalyje. Arlaviškių botaninio draustinio pažintinis takas bus uždarytas nuo birželio 7 d.

Asvejos regioninio parko direkcija informavo, kad šiuo metu apeiti populiaraus Jurkiškio upelio pažintinio tako nepavyks.

Dėl kelias dienas trukusių smarkių liūčių atsirado nuošliauža, ir dalis laiptų tapo nesaugūs, todėl takas laikinai uždaromas.

Asvejos RP nuotr./Laikinai uždaromas Jurkiškio upelio pažintinis takas
Asvejos RP nuotr./Laikinai uždaromas Jurkiškio upelio pažintinis takas

Ieškoma galimybių remontuoti jį ir vėl naujai pritaikyti lankymui.

VSTT primena, kad lankantis saugomose teritorijose žmonės gali įsigyti savanorišką lankytojo bilietą, o surinkti pinigai būtų naudojami ir takų atnaujinimui. Tačiau, kaip pažymi tarnyba, ne visi lankytojai nori prisidėti prie tako priežiūros įsigyjant bilietą, tad priemonės yra nepakankamos ir laikinos.

Jurkiškio upelis dar vadinamas Melnyčėlės vardu – vienas įdomiausių ir įspūdingiausių Asvejos regioninio parko gamtos objektų. Upelio ilgis tik 1,2 km, tačiau per šį trumpą atstumą jis „nukrenta“ apie 12 metrų.

Savo sraunumu ir vingiuotumu jis primena kalnų upokšnį, o šlaitų aukštis siekia 18 metrų. Jo dugnas nusėtas rieduliais. Vagoje guli valstybės saugomas gamtos paveldo objektas – Jurkiškio akmuo, turintis dar ir „Puntuko vaiko“ vardą, kurio apimtis siekia 5 metrus.

Kad lankytojams atsivertų visas kanjoninio slėnio grožis, prie Jurkiškio upelio buvo įrengtas 1,5 km pažintinis takas su informaciniais stendais ir rodyklėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas