Sportas gyvai

Laimingiausių pasaulyje kiaulių sala: turistai čia plūsta vien tam, kad galėtų kartu pasimaudyti

Jei atostogaujate Bahamų salose ir matote kelias plaukiojančias dėmėtas kiaules – jūsų akys jūsų neapgauna. Big Major Cay salą visiškai užvaldė laukinės kiaulės, kurios dienas leidžia maudydamosi, slapta lipdamos į praplaukiančius laivus ir ieškodamos maisto, o kai popietės saulė tampa pernelyg kaitri, ilsisi po palmėmis, rašoma „Unusual Places“.
Big Major Cay, Bahamų salos
Big Major Cay, Bahamų salos / 123RF.com nuotr.

Niekas iki šiol nežino, kaip Big Major Cay saloje apsigyveno laukinių kiaulių kolonija. Kai kas sako, kad kiaulės į krantą išplaukė sudužus laivui. Kiti mano, kad galbūt kiaulės pabėgo iš netoliese esančios fermos. Viena iš populiariausių teorijų yra ta, kad kiaulės – tai būdas į regioną pritraukti daugiau turistų, kuriame yra daugybė negyvenamų salų.

123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos
123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos

Kiaulių paplūdimys, dabar vadinamas Big Major Cay, pastaraisiais metais tampa vis populiaresnis. Lankytojai mėgsta užsisakyti laivą, kad galėtų praleisti popietę maudydamiesi kartu su vienomis laimingiausių laukinių kiaulių planetoje.

Kiaulių paplūdimio kiaulės paprastai yra draugiškos ir gerai prisitaikiusios prie žmonių, tačiau turėkite omenyje, kad jos nedvejodamos pavogs bet kokį jūsų maistą.

Yra buvę keletas atvejų, kai besiblaškančios kiaulės įkando žmonėms. Svarbu atminti, kad Big Major Cay kiaulės, kad ir kokios draugiškos ir prijaukintos atrodytų, yra laukiniai gyvūnai, todėl su jomis visada reikia elgtis atsargiai ir apdairiai.

Netoliese esančiame „viskas įskaičiuota“ kurorte kiekvienam svečiui siūloma motorinė valtis su neribotu kiekiu degalų, kuria galima plaukioti po kiaulių paplūdimį. Šio kurorto svečiai dažnai pasakoja, kad vienas iš svarbiausių jų kelionės įvykių buvo maudynės ir šėlsmas su Big Major Cay kiaulėmis.

Aplinkinių salų gyventojai rūpinasi, kad Big Major Cay kiaulės būtų gerai šeriamos ir prižiūrimos. Į salą nuolat atplaukia veterinarijos gydytojų komanda, kuri rūpinasi, kad visos Big Major Cay kiaulės, katės ir ožkos gyventų kuo geriau.

123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos
123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos

Jei žmonės jus vargina, apsvarstykite galimybę dalį atostogų praleisti maudantis ir deginantis kartu su vienomis laimingiausių ir labiausiai išpuoselėtų kiaulių pasaulyje. Big Major Cay kiaulės jus gali įkvėpti susirasti savo negyvenamą salą, kurioje galėtumėte tapti laukiniais, atsisakyti mums žinomos civilizacijos ir leisti dienas gulinėjant saulėje.

Kaip patekti į Big Major Cay, Bahamų salose?

Į Big Major Cay Bahamose galite nuskristi per Nasau Lynden Pindling tarptautinį oro uostą (NAS), o tada keltu arba laivu nuplaukti į pačią salą.

Kita galimybė – skristi į mažesnį oro uostą, pavyzdžiui, Staniel Cay oro uostą (TYM), ir tada plaukti laivu arba vandens taksi į Big Major Cay.

123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos
123RF.com nuotr. / Big Major Cay, Bahamų salos

Į salą taip pat galite atvykti privačiu užsakomuoju laivu.

Svarbu pažymėti, kad tiesioginių komercinių skrydžių į Big Major Cay nėra, todėl į salą pirmiausia galima patekti laivu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius