Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lansarotės saloje Kanaruose atidarytas povandeninis skulptūrų muziejus

Kanarų salose apstu pramogų turistams, tačiau salų gyventojai stengiasi sugalvoti vis naujų atrakcijų. Šį kartą tai dovana nardymo entuziastams. Britų menininko Jasono deCaireso Tayloro sukurtos skulptūros nuleistos Lansarotės salos pakrantėje 12 m gylyje. Jas galės pamatyti ne tik nardytojai, bet ir turistai įsėdę į laivą su permatomu dugnu.
Povandeninis muziejus Lanserotėje
Lansarotėje atidarytas povandeninis muziejus / Stop kadras

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Iš viso „Museo Atlantico“ žmonės galės pamatyti apie 300 skulptūrų, prie kurių britų menininkas dirbo daugiau nei dvejus metus.

Pagrindinė ekspozicijos mintis – atskleisti destruktyvią žmonių įtaką šiam pasauliui. Povandeniniame pasaulyje išvysime žmonių skulptūras atspindinčias daugelį šio pasaulio skaudulių – Viduržemio jūroje skęstančių pabėgėlių atspindžius, socialinių tinklų negatyvią įtaką, tarša ir vandenyno gyvūnijos nykimas.

Pats skulptūrų autorius J.D.Tayloras su tėvais vaikystėje gyveno Malaizijoje ir daug laiko leido vandenyje tarp koralų. Tai jį ir įkvėpė savo skulptūras nardinti po vandeniu, aktyviai kovoti už gamtos išsaugojimą, ekologijos svarbą mūsų visuomenėje. Ilgainiui šios skulptūros taps ne tik turistine pramoga atvykusiems į Lansarotės salą svečiams, tačiau ir daugelio vandenyno žuvų bei gyvūnų buveine. Tikimasi, kad ant skulptūrų pradės formuotis nauji koraliniai rifai. Panašų projektą autorius jau įgyvendino Meksikos įlankoje 2006 m.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viena iš trijų populiariųjų Kanarų „seserų“ – Lansarotė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas