Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijoje prieš Šv. Valentino savaitgalį atsidaro viešbučiai: susidomėjimas milžiniškas

Lenkijoje nuo penktadienio, vasario 12 dienos, atidaromi viešbučiai ir kitos nakvynę siūlančios įstaigos. Kol kas laikinai – dviem savaitėms, tačiau jau yra aišku, kad šito sprendimo lenkai laukė ilgai ir su nekantrumu. Kaip rodo nakvynės rezervavimo portalai, susidomėjimas yra milžiniškas.
Zakopanė
Zakopanė / 123RF.com nuotr.

Viešbučiai Lenkijoje bus atidaryti Šv. Valentino dienos savaitgalį – nakvynes jie siūlo nuo vasario 12-osios. Pirmų klientų ilgai laukti nereikėjo, rašo gazeta.pl, remdamasi travelist.pl, kuris nurodo, kad lenkų reakcija į šį karantino atlaisvinimą buvo žaibiška – akimirksniu puslapio naudojimas išaugo 139 proc., nei buvo prieš savaitę.

„Turistai seniai laukia, kad galėtų oficialiai ir legaliai pasinaudoti nuostabia šių metų žiema. Pavargę nuo besitęsiančios situacijos ir pasiilgę kelionių, žmonės nori poilsio, tai liudija ir susidomėjimas išvykomis“, – rašo Travelist.

Turistai seniai laukia, kad galėtų oficialiai ir legaliai pasinaudoti nuostabia šių metų žiema.

Jau pirmąją vasario savaitę kur kas daugiau žmonių teiravosi dėl galimybių apsistoti viešbučiuose, esą pakako vien neoficialių užuominų dėl planų atidaryti viešbučius, kad turistai susidomėtų.

Sprendimas atlaisvinti suvaržymus turizmo srityje lėmė, kad staiga pasikeitė rezervacijų pobūdis. Anksčiau, kaip teigia gazeta.pl, lenkai domėjosi iš esmės vien atostogų pasiūlymais, vasaris ir kovas buvo itin nepopuliarūs, apgyvendinimo vietų užimtas siekdavo vos apie 50 proc.

Tačiau dabar visi plūstelėjo rezervuoti kambarius būtent artimiausioms savaitėms. Lenkai rinkosi pasiūlymus, kurių negalės atšaukti, kas greičiausia reiškia, jog žmonės yra tikri dėl savo išvykų ir pasiruošę važiuoti.

Kelionių išsiilgę lenkai šių metų vasariui rezervavo 150 proc. daugiau nakvynių nei tuo pačiu metu 2020 metais, kas buvo dar iki pandemijos.

Dar vienas platforma, kur galima rezervuoti nakvynę, nocowanie.pl praneša, kad pirmus klausimus iš turistų ėmė gauti tuo metu, kai dar vasario 5 d. vyko spaudos konferencija, kurioje ir pranešta apie karantino atlaisvinimus šioje srityje.

Małgorzatos Mozyro nuotr./Zakopanė
Małgorzatos Mozyro nuotr./Zakopanė

„Turbūt jau šį savaitgalį mūsų laukia apgulti turistiniai kurortai“, – teigia šio portalo vadovai, primindami, kad tai ne tik įsimylėjėlių dienos savaitgalis, bet ir puikus oras žiemos pramogų mėgėjams.

Rezervacijos portalų duomenys rodo, kad lenkai pirmiausia rezervuoja išvykas į kalnus. Didžiausiu susidomėjimu mėgaujasi Zakopanė ir kitos vietos kalnuose Pietų Lenkijoje. Nakvynės kaina svyruoja nuo 56 iki 100 zlotų (apie 12–22 eurai), svečiai mieliau renkasi vietas, kur mažiau žmonių: apartamentus, svečių namus, pensionatus ir privačius butus.

Taip pat domimasi galimybėmis pasibūti prie jūros – tarp populiariausių vietų patenka ir Gdanskas bei Kolobžegas.

„Pirmas savaitgalis atlaisvinus ribojimus gali būti labai karštas“, – neslepia nakvynių rezervacijų portalų atstovai, tvirtindami, kad užklausų skaičiai yra visiškai rekordiniai.

Norintiems kažkur išvykti siūloma apsispręsti kuo greičiau, kadangi susidomėjimas didžiulis, o vietų skaičius sumažėjęs dėl higienos reikalavimų, pagal kuriuos viešbučių užimtumas negali būti didesnis nei 50 proc. Po vasario 26-osios viskas gali vėl pasikeisti, o apribojimai – sugrįžti. Visa tai ir lėmė, kad dalis viešbučių iki savaitgalio likus kelioms dienoms nebeturėjo vietų.

Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Gdansko senamiestis
Indrės Bungardaitės / 15min nuotr./Gdansko senamiestis

Vienas iš nepatogumų, kurie vis dėlto lauks svečių, yra tas, kad viešbučių restoranai ir toliau neveikia – maistas atnešamas į kambarius.

Sprendimas atidaryti viešbučius sulaukė garsių aptarimų Lenkijoje. Sveikatos sistemos atstovai sprendimo nekritikavo, sakydami, kad išlaikyti atstumus viešbučiuose sekasi gana nesunkiai, tad epidemiologine prasme čia pakankamai saugu.

Tačiau Lodzės ligoninės, kurioje gydomi COVID-19 pacientai, vadovas įspėjo – dabartinis koronaviruso atvejų sumažėjimas tapo įmanomas įvedus griežtus ribojimus, tarkim, uždarius kino teatrus ir prekybos centrus. Kadangi jie vėl veikia, atidaromi, teatrai, viešbučiai, statistika po kelių savaičių gali labai pablogėti. Jis vis dėlto nekritikuoja noro atlaisvinti karantiną, tačiau ragina ir toliau saugotis, dėvėti kaukes ir laikytis atstumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas