Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva pirmą kartą dalyvauja Pasaulio turizmo organizacijos Vykdomojoje taryboje

Gegužės 23–24 d. ūkio ministras Virginijus Sinkevičius Ispanijoje, San Sebastiano mieste, dalyvaus Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) Vykdomosios tarybos posėdyje, kur 33 pasaulio valstybės formuoja pasaulio turizmo politiką, ir susitiks su PTO generaliniu sekretoriumi Zurabu Pololikašviliu.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dalyvavimas PTO Vykdomojoje sesijoje naudingas ne tik tuo, kad Lietuva gali pakreipti pasaulio turizmo politiką Baltijos jūros regionui naudinga linkme, bet ir matyti turizmo sektoriuje pirmaujančių valstybių idėjas, naujausias globalias tendencijas ir bandyti jas pritaikyti mūsų rinkoje. Matyti platesnį sektoriaus vaizdą itin svarbu atliekant Valstybinio turizmo departamento pertvarką, kad kuriama nauja agentūra būtų nuo pat pradžių pasirengusi spręsti iššūkius, su kuriais susiduria daugelis pasaulio valstybių“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Vykdomojoje taryboje bus aptariama pasaulio turizmo situacija, vizija ir prioritetai, teikiami pasiūlymai, nagrinėjama PTO programa, tvirtinamos veiklos ataskaitos. Ypatingas dėmesys bus skiriamas pasaulio turizmo aktualijoms – skaitmeninimui, šio proceso pranašumams ir trūkumams. Posėdžio metu Lietuvos delegacija pristatys PTO Darniojo turizmo komiteto veiklos ataskaitą. Lietuva yra PTO Darniojo komiteto atstovė Europai nuo 2015 m., kadencija truks iki 2019 m.

Ūkio ministras vizito Ispanijoje metu susitikime su PTO generaliniu sekretoriumi Zurabu Pololikašviliu aptars bendradarbiavimo galimybes. Tai pirmasis vadovų susitikimas, nes PTO generalinis sekretorius šias pareigas pradėjo eiti š. m. sausio mėn. Planuojama pakviesti PTO vadovą Zurabą Pololikašvilį oficialaus vizito į Lietuvą š. m. spalio mėn., kai vyks 6-asis Europos kaimo turizmo kongresas. 2017 m. dėl kongreso organizavimo pasirašytas Ūkio ministerijos ir PTO memorandumas.

Lietuva ne tik dalyvauja formuodama pasaulio turizmo politiką, bet ir, bendradarbiaudama su PTO, turi galimybę kelti turizmo specialistų kvalifikaciją, studentai gali atlikti praktiką. Lietuvos turizmo atstovai dalyvauja įvairiuose PTO renginiuose ir skaito pranešimus, kuriuose pristatomas Lietuvos turizmo potencialas.

PTO Vykdomosios tarybos nare Lietuva buvo išrinkta 2017 m. Kinijoje per 62-ają PTO Generalinę asamblėją. PTO Generalinės asamblėjos metu Lietuvą balsuodamos palaikė 27 Europos regiono valstybės. Lietuva surinko daugiausia balsų ir pirmą kartą šalies turizmo istorijoje tapo PTO Vykdomosios tarybos nare 2018–2021 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas