Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05

Lietuvę pribloškė japonų kultūra: vyrams čia priimtina eiti į viešnamius net ir turint antrą pusę

Iš visų mano aplankytų šalių Japonija paliko didžiausią įspūdį. Šiai per pusę pasaulio nuo mūsų nutolusiai šaliai neprilygo nei Šri Lankos džiunglės, nei giliai Atlanto vandenyne tūnančios, „Juros periodo parko“ frančizę primenančios Azorų salos. O pagrindinė priežastis labai paprasta – nors prieš kelionę valandų valandas praleidau naršydama tiktoką ir įvairiausius forumus, Japonijoje nebuvo nė vienos dienos, kai slampinėdama „Ghibli“ filmukus įkvėpusiomis gatvėmis nebūdavau lengvai – o dažnai ir stipriai – kuo nors nustebinta.
Japonija
Japonija / Agnės Tarailaitės nuotr. / „15min“ fotomontažas

Ieškant informacijos lengva susidaryti įspūdį, jog pagrindiniai Japonijos išskirtinumai – restoranuose maistą pristatantys robotukai ir anime personažais persirengiantys padavėjai. Tačiau tai – tik ledkalnio viršūnė. Čia vyranti tvarumo, tradicijų puoselėjimo ir technologinių mandrybių maišalynė jau pirmomis akimirkomis nuteikia aiškiai – pamiršk visus turėtus lūkesčius ir nusistatymus, nes viskas skiriasi kaip diena ir naktis.

6 valandų skrydyje iš Kvala Lumpūro į Tokiją mums pasisekė – šalia prisėdo bendraamžis japonas. Jis ir papasakojo labiausiai kontroversiškai nuskambėjusi dalyką – Japonijoje dažnu atveju yra normalu vaikščioti į viešnamius, net jei ir esi įsipareigojęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas