Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 28

Lietuvį Afrikoje labiau gąsdino drambliai nei liūtai: nedaug trūko iki „pilnų kelnių“

Vienas mano pažįstamas neseniai grįžo iš Afrikos (iš Kenijos, jei konkrečiai). Jis ta kelione buvo taip sužavėtas, kad įspūdžius pasakojo net springdamas, o aš pagalvojau, kad gal ir man atėjo metas peržiūrėti savo ne itin teigiamą požiūrį (brangu, nešvaru, pavojinga) į juodąjį žemyną. Žinia, Kenija yra kiek labiau civilizuota ir labiau turistinė nei kitos Afrikos šalys, bet gal tai nėra blogai? Nebūtina gi iškart mestis į laukinius kraštus. Žodžiu, kažkiek to bendradarbio užmotyvuotas nusprendžiau, kad atėjo metas duoti Afrikai dar vieną šansą.
Vaido Mikaičio kelionė Pietų Afrikos Respublikoje (PAR)
Vaido Mikaičio kelionė Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Esate buvę Afrikoje? Klausiu apie tą tikrąją Afriką (ne apie Egiptą, Tunisą ar Maroką), kurioje laksto liūtai, zebrai, raganosiai ar daktaras Aibolitas. Nes mano nuomone vykti į Afriką ir nepamatyti jos faunos, būtų aplaidu. Kita vertus, be gyvūnų ji ne tiek turi daug kažko ir pasiūlyti – pasakiškesnių paplūdimių galima rasti Karibuose, žemesnių kainų – Azijoje, namų jaukumo – Europoje ar JAV, saugumo bei kokybės – visuose trijuose aukščiau paminėtuose regionuose. Tad Afrikai lieka vienintelis tikras koziris – gyvūnų safariai.

Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)
Vaido Mikaičio nuotr. / Pietų Afrikos Respublika (PAR)

Taigi, manau, jog ilgai nedelsęs į tą tikrą Afriką vienaip ar kitaip nukaksiu, bet, žinokite, tai nebus mano pirmasis kartas joje. Neseniai esu viešėjęs vienoje labiausiai išsivysčiusių (dėl to ją ir rinkausi), tačiau tuo pačiu ir vienoje prieštaringiausių ir toli gražu ne saugia laikomoje šio žemyno valstybėje – Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Apie nuotykius joje, saugumo situaciją bei kitus niuansus jau esu nemažai pasakojęs, tad nesikartosiu ir nebebauginsiu, tik pasakysiu, jog, padarius tam tikrus namų darbus ir laikantis esminių saugumo taisyklių (nevaikščioti naktimis, o kai kur ir dienomis, nesivelti į diskusijas su nepažįstamaisiais ar nestatyti automobilio nesaugomose vietose), toje šalyje galima visai gerai praleisti laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas