Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 03

Lietuvį kelionėje šokiravo pasieniečių elgesys: čia cigaretes gauni tiesiai iš jų

Kurį laiką svarsčiau, nuo kurios šalies pradėti šių metų kelionių aprašymus – nuo geros ar nuo blogos. Pradžioje maniau, kad pradėsiu nuo padorios, draugiškos ir saugios valstybės, nes kai kas sako, kad kaip pradėsi metus, taip juos ir užbaigsi, bet vėliau apsigalvojau, nes pirma – maža kas ką sako, negi dabar imsi klausyti visų iš eilės, o antra – blogos ir nesaugios šalys neretu atveju yra įdomesnės nei gerietės.
Sirija
Sirija / Vaido Mikaičio nuotr.

Šįkart blogiukė bus Sirija. Tiek apie ją pačią, tiek apie gretimai esančią, taip pat ne itin teigiamą (iš jos teritorijos leidžiamos raketos į Izraelį) Libano valstybę, jau esu pasakojęs, todėl šis pasakojimas bus ciklo apie kelionę po Siriją pabaiga, nes kiek jau galima? Reikia duoti dėmesio ir kitoms blogiukėms, kurių dar visa eilė laukia.

Didžiausius Sirijos miestus tokius kaip Damaskas ir Alepas jau esu apžvelgęs, todėl dabar pažiūrėkime, kaip gyvena provincija, nes ji, ką, galvojate, nenori dėmesio? Susipažinti su Sirijos laukymėmis mums pasitaikė proga apsistojus Chamos mieste, į kurį mes atvykome tiesiai iš Libano. Tik įsikūrus viešbutyje mus ėmė apdoroti jo administratorius, pasiutęs įkalbinėti pirkti iš jo visokias ekskursijas.

Vaido Mikaičio nuotr. / Sirija
Vaido Mikaičio nuotr. / Sirija

Panašu, jog vyrukas savo darbą išmanė, nes kalbėjo taip įtaigiai, kad vieną tokių ekskursijų mums ir prakišo. Tai buvo kelionė į Sirijos gilumą iki Eufrato upės, pakeliui aplankant beduinų kaimą ir dar porą mirusių gyvenviečių. Nors žodis prakišo, skamba lyg ir per neigiamo konteksto prizmę, tarsi tas vyrukas būtų mus kaip nors apmonijęs, tačiau taip nebuvo, nes aš ir pats nelabai įsivaizdavau, ką dar protingesnio būtų galima toje šalyje nuveikti. Tad – kodėl gi ne ekskursija?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas