Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Autostopu keliavęs lietuvis patyrė šoką: „Jis uždėjo ranką man ant kojos, lėtai perbraukė ja į viršų“

Neseniai žiniasklaidoje užmačiau žinutę, jog Estija įteisino tos pačios lyties santuokas. Ji, aišku, nenustebino, anksčiau ar vėliau tai turėjo atsitikti, ypač kalbant apie estus, kurie iš dalies pelnytai yra laikomi novatoriškesniais nei mes su latviais. Plius, Estijoje, skirtingai nei pas mus, daug mažesnį vaidmenį vaidina religinis faktorius (Estija yra viena pirmaujančių pasaulyje šalių pagal gyventojų, savęs nepriskiriančių jokiai religijai, skaičių).
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Kodėl tada apskritai apie tai užsiminiau, jei niekas nenustebino, galimai paklausite jūs? Nes yra kas nustebino. Perskaitęs apie Estiją, automatiškai užmečiau akį į tokias santuokas legalizavusių šalių sąrašą ir pamačiau įdomių dalykų. Niekam nenuostabu, kad dauguma to sąrašo šalių yra Vakarų Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

Nustebino, kad tame sąraše yra net šešios Pietų Amerikos šalys. Va čia tai buvo keista, nes daugumoje tų valstybių didelę įtaką turi Katalikų bažnyčia, paprastai ne itin palankiai žiūrinti į tokio tipo dalykus. Jei pas mus, kaip teigiama, religinis faktorius yra viena priežasčių tokių santuokų neįteisinti, tai ten, panašu, Bažnyčia problemos neįžiūri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas