Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 14

Lietuvis nuvyko į šalį, kurioje vietiniai gyvena lyg pragare: „Tokių dalykų nepamatysi niekur kitur“

Beveik visi uždariausios pasaulio šalies – Šiaurės Korėjos – mums viešojoje erdvėje rodomi vaizdai yra iš jos sostinės Pchenjano (neskaitant, aišku, tų nežinomų vietų, po kurias važinėdamas burunduko veido diktatorius visiems aiškina, kaip reikia gyventi, o besiklausantieji visuotinai linkčioja galvas tarsi žąsys ir kažką žymisi užrašų knygelėse) ir labai retai arba beveik niekada iš kitų šalies provincijų.
Šiaurės Korėja
Šiaurės Korėja / Vaido Mikaičio nuotr.

Taip yra todėl, kad nors ir pats Pchenjanas yra šiurpi skylė (tiesa, jis modernėja, nes yra laikomas prestižiniu Šiaurės Korėjos miestu, kuriame gyvenantys piliečiai yra tarsi režimo pateptieji, o didžiausi šios skurdžios šalies resursai yra metami būtent sostinei puoselėti), šalies provincija yra žymiai baisesnė.

Jau esu pasakojęs apie šiurpųjį Kesongo miestą, esantį šalia demilitarizuotos zonos prie Pietų Korėjos sienos, tačiau per kelių dienų viešnagę šioje šalyje provincijos teko pamatyti ir daugiau.

Vaido Mikaičio nuotr. / Šiaurės Korėja
Vaido Mikaičio nuotr. / Šiaurės Korėja

Kaip taip išėjo, žinant, kad režimas provinciją nuo turistų slepia itin kruopščiai? Provinciją galėjome pamatyti todėl, kad į mūsų kelionės programą buvo įtrauktas Nampo hidroelektrinės, esančios prie Geltonosios jūros, lankymas. Iki jos reikėjo nuvažiuoti, tad, nepaisant to, kaip viskas slepiama ir kaip greitai vairuotojas spaudžia greičio pedalą, turint akis ir jomis naudojantis, galima pamatyti itin daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas