Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Lietuviai nuvyko į vieną uždariausių valstybių: „Situacija ėmė priminti viešnagę Šiaurės Korėjoje“

Turiu potraukį keistoms, paslaptingoms, pavojingoms ir uždaroms šalims. Ypač uždaroms. Tai turbūt yra normali žmogiška prigimtis – domėtis tuo, kas uždrausta ar apribota. Kai buvau jaunesnis, stengiausi aplankyti kuo daugiau tokio tipo vietų, nes žinojau, kad metams bėgant, tiek pats azartas, tiek, galimai, fizinės galimybės slopsta, o vietoj adrenalino, auga saugumo poreikis. Pavyzdžiui, į tokias šalis kaip Šiaurės Korėja, Abchazija, Turkmėnistanas dabar turbūt nebesiryžčiau vykti. Gerai, kad kažkada buvau drąsesnis ir į jas savo laiku spėjau nusigrūsti.
Butanas
Butanas / Vaido Mikaičio nuotr.

Dabar, nors įdomumas uždaroms šalims ir nėra nuslopęs, pavojingos jau traukia nebe taip, kaip anksčiau. Gerai, kad terminai uždaros šalys ir pavojingos šalys ne visada koreliuoja. Vienas tokių pavyzdžių –Himalajuose esantis Butanas.

Tai yra viena mažiausiai turistų lankomų valstybių pasaulyje. Ir tai yra ne todėl, kad turistai nenori Butano, o todėl, kad Butanas nenori turistų. O kodėl jis jų nenori? Nuvykime į Butaną ir išsiaiškinkime patys. Ir ne tik tai. Apskritai, išsiaiškinkime, kas tai per šalis ir kaip ji gyvena.

Tai yra viena mažiausiai turistų lankomų valstybių pasaulyje.

Teoriškai Butanas turistų skaičiaus neriboja, jis juos tiesiog apkrauna dideliais mokesčiais, kurių niekas nenori mokėti ir mintis apie šios šalies lankymą atideda geresniems laikams. Mes šį kartą nusprendėme neatidėlioti, nes kiek galima ir ką tas duos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas