Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviai susipažino su buvusiu P.Escobaro chemiku: tapo šamanu ir vienas gyvena džiunglėse

Prasidėjusi pandemija keliauti mėgstančius Andrių Matonį ir Miglę Laniauskaitę atvedė į Pietų Ameriką. Į Kolumbiją atvykusi pora turėjo aiškų tikslą – susipažinti su šamanu ir sudalyvauti ajahuaskos gėrimo ceremonijoje. Rastas gidas per ilgą žygį džiunglėse juos nuvedė pas šamaną, kuris anksčiau dirbo narkobarono Pablo Escobaro laboratorijoje. „Vieną dieną, griūvant narkotikų imperijoms, Alfredas iš draugo gavo perspėjimą, kad jį nori nužudyti“, – įspūdingą šamano istoriją pasakoja pora.
Andrius Matonis ir Miglė Laniauskaitė
Andrius Matonis ir Miglė Laniauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Prasidėjus pandemijai, atrado Kolumbiją

Profesionaliu keliautoju ir vestuvių fotografu egzotiškuose kraštuose save pristatantis Andrius jau daugiau nei 12 metų yra paskyręs menui bei kelionėms. Kaip jis sako, būtent fotografija, videografija ir pasaulio tyrinėjimas yra dvi didžiausios aistros.

„Jau daugiau nei dešimtmetį einu savęs ir pasaulio pažinimo keliu, - apie save pasakoja M.Laniauskaitė. - Baigusi magistro studijas, supratau, kad samdomame darbe neliksiu, todėl pasukau širdžiai mylima veikla – atidariau gyvūnų kirpyklą. Tai leido planuoti darbo laiką, tad žiemą, kai Lietuvoje saulė pasirodo retai, ėmėme vykti į Tailandą keliems mėnesiams, vėliau – daugiau nei pusmečiui.

Abu su Andriumi pajautėme, kad norime dirbti keliaudami. Kadangi jis fotografavo vestuves Lietuvoje, sugalvojome, jog tuo gali užsiimti ir čia. Įdėjus nemažai pastangų, pradėjome gauti pirmus užsakymus dirbant gražiose vestuvių šventėse, darant asmenines fotosesijas, filmavome laidas.“

Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Matonio ir Miglės Laniauskaitės kelionė Pietų Amerikoje
Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Matonio ir Miglės Laniauskaitės kelionė Pietų Amerikoje

Poros gyvenimas pasikeitė prasidėjus pandemijai – Tailandui užsidarius, jiems teko ieškoti kitos išeities, kaip galėtų save atrasti. Taip Miglė ir Andrius atrado Meksiką, kuri juos priėmė itin svetingai, padovanojo daug pažinčių bei darbo projektų.

„Vis dėlto mūsų mintys vis sukosi apie autentišką, turistų neužokupuotą šalį – Kolumbiją. Anksčiau ji garsėjo kaip nesaugi valstybė, o dabar nori pamiršti blogą praeitį, todėl deda visas pastangas į aukštą ekonominio išsilaikymo lygį, gamtos išsaugojimą, mokslo naujoves. Atvykę į Kolumbiją, iš karto supratome, kad čia norime save realizuoti sujungę visas patirtis, praktikas ir pažintis“, – sako M.Laniauskaitė.

Anksčiau ji garsėjo kaip nesaugi valstybė, o dabar nori pamiršti blogą praeitį.

Anot poros, Kolumbija yra itin tikra, stiprią pasitikėjimo energiją turinti šalis, kur būdamas, labai pasikeiti. Kolumbiečiai vertina šypseną, paprastumą, todėl visada mielai pagelbėja, tačiau nemėgsta puikybę ir pranašumą demonstruojančių turistų, vietinių.

„Ne tik kelionės, bet ir įvairios praktikos, ceremonijos veda prie stipraus asmenybės augimo. Prieš 9 metus patikėjome, kad vidinis pasaulis daro įtaką išoriniam, todėl dėl kelionių ir praktikų auginome savivertę, pasitikėjimą, ėjome iš komforto zonos ribų. Vis atsirandančios galimybės bei pažintys rodė, jog žengiame teisingu keliu, o tai skatino vis labiau stengtis būti geresniu žmogumi“, – teigia Miglė.

Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Matonio ir Miglės Laniauskaitės kelionė Pietų Amerikoje
Asmeninio albumo nuotr./Andriaus Matonio ir Miglės Laniauskaitės kelionė Pietų Amerikoje

Taip pora sukūrė bendrą projektą, apie kurį svajojo jau ilgą laiką – tai sąmoningų kelionių planavimas.

„Net „Awake Traveler“ pavadinimas sugalvotas prieš 4 metus. Vis laukėme to laiko ir tos šalies. Atvykus į Kolumbiją, pajautėme, kad tai yra tinkama vieta įgyvendinti savo tikslą. Vienas iš pagrindinių čia esančių dalykų – gamta ir jos medicina“, – pasakoja M.Laniauskaitė.

Tiki ajahuaskos gėrimo nauda

Vienas iš poros tikslų šioje kelionėje buvo pabandyti ajahuaskos gėrimo. Pati Miglė juo susidomėjo dar tada, kai vaikystės draugas pasidalino asmenine patirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas