Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 12

Lietuviai tolimoje šalyje įsitraukė į gatvių vandens karus: „Gavome neįkainojamą patirtį“

Kai mes smagiai švenčiame Velykas, kai kurios pasaulio šalys tuo pat metu ne mažiau smagiai švenčia Naujuosius metus. Pavyzdžiui, kaip tik šiomis dienomis, kai kurios budistų gyvenamos šalys pradeda kelių dienų Naujųjų šventimo maratoną. Anksčiau nieko apie tai nežinojau, bet dar prieš pandemiją į vieną tokių šalių mane nubloškė likimas ir būtent balandžio viduryje patekau tiesiai į Naujųjų metų šventės siautulį.
Visuotinės maudynės Mianmare
Visuotinės maudynės Mianmare / Vaido Mikaičio nuotr.

Ir ne, ta šalis nėra visiems gerai pažįstamas Tailandas. Tai šalis, kurios dauguma pasaulio keliautojų dar nėra pažinę, nes ji ilgus dešimtmečius buvo labai uždara. Tai yra Mianmaras, anksčiau žinomas kolonijiniu Birmos pavadinimu. Jau esu apie ją šiek tiek pasakojęs, tad nesikartosiu, tačiau bendram supratimui priminsiu, kad kelis dešimtmečius po nepriklausomybės paskelbimo 1948-aisiais, Birmą valdė karinė chunta ir šalis buvo tapusi dar viena Šiaurės Korėja.

1988 m. Birmoje įvyko sukilimas. Chunta, malšindama sukilimą, prieš savo piliečius ėmėsi drastiškų priemonių. Apie šiuos įvykius yra sukurtas filmas „Beyond Rangoon“ (nežinau, kaip tiksliai verčiasi lietuviškai). Jame pasakojama apie užsienio darbuotojus esančius Birmoje tuo metu, kai joje išsiplieskia neramumai. Užsieniečiai patenka į sostinėje Rangūne vykstančių įvykių sūkurį ir iškilus mirtinam pavojui yra priversti slapta bėgti iš šalies.

Viso filmo nepasakosiu, nes žinau, kaip siaubingai tai erzina (vaikystėje turėjau draugą, kuris mėgo detaliai atpasakoti peržiūrėtą filmą. Dėl šio bjauraus įpročio net svarsčiau nebedraugauti). Pažiūrėkite tą filmą patys. Ne tik gerai praleisite laiką, bet ir šį tą sužinosite, nes jis paremtas tikrais įvykiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas