Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvio nuotykiai Abchazijoje (1): nesu tikras, ar čia policija nėra pavojingesnė už nusikaltėlius

Prasti laikai atėjo į Europą. Ukrainos tauta didvyriškai kaunasi su ženklesne ir ant popieriaus stipresne rusų armija, kurią ant jos užsiundė išprotėjęs nykštukinis psichopatas norėdamas išpildyti savo drėgnas fantazijas. Jos, matyt, tokios stiprios, kad, nepavykus palaužti Ukrainos kovos lauke, buvo nuspręsta atakuoti taikių gyventojų namus, ligonines ar mokyklas. Tai yra baisus nusikaltimas, už kurį, aišku, kaltininko ir jo bendražygių laukia skaudžios bausmės.
Vaido Mikaičio kelionė Abchazijoje
Vaido Mikaičio kelionė Abchazijoje / Vaido Mikaičio nuotr.

Galvojant apie tai, į atmintį grįžta 2008 metai, kai ta pati rusų driskių armija buvo įsiveržusi į suverenią valstybę Gruziją (dabar populiaru sakyti Sakartvelą, tačiau, kiek žinau, Gruzijos pavadinimas dar nėra oficialiai uždraustas, tad, jei leisite, aš šitame tekste naudosiu būtent jį).

Tada Gruzijos vadovai visam pasauliui klykė, kad, jei nesustabdysite Putino dabar, kita jo auka bus Ukraina, o tada ateis ir Baltijos šalių eilė. Pirmoji jų spėjimo dalis pasitvirtino šimtu procentų. Tikiuosi, dėl antrosios jie suklydo. Tuomet karas truko kelias dienas ir nebuvo toks brutalus, tačiau jo priežastys buvo panašios.

Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionė Abchazijoje
Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionė Abchazijoje

Į Vakarus pasisukusi Gruzija supykdė Putiną, kuris, išprovokavęs konfliktą separatistinėje Pietų Osetijoje, įsakė savo armijai užpulti Gruziją. Gruzinai priešinosi, bet jėgos buvo nelygios. Tik užsienio šalių diplomatinis spaudimas lėmė, kad rusai sustojo nepasiekę sostinės Tbilisio ir galiausiai išsinešdino iš šalies pasilikę sau Pietų Osetijos teritoriją.

Suprantu, kad dabar visų mintys yra su Ukraina, bet gal būtų įdomu sužinoti, kaip gyvena jau minėta Gruzija? Prieš kelias dienas iš jos premjero išgirdome nemaloniai nuteikiančią žinutę, kurioje jis sakė, jog neprisidės prie sankcijų Rusijai, nes nenori su ja sugadinti santykių. Tai buvo bjauriai keista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas