Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvio žygis kalnuose vos nesibaigė tragedija: mintyse jau kūrė blogiausius scenarijus

Esu nuotykių ir gamtos mėgėjas, todėl būdamas Švedijoje nusprendžiau leistis į žygį ir užkopti į Helagsfjeleto kalną (aukštis – 1797 metrų virš jūros lygio), kuris yra Švedijos šiaurėje, prie Norvegijos sienos.
Žygis kalnuose
Žygis kalnuose / Asmeninio archyvo nuotr.

Patikrinęs informaciją internete, radau, kad nuo mano buvimo vietos iki kalno buvo apie 20 kilometrų pėsčiomis. Oras buvo labai gražus, todėl apsirengiau sportinę aprangą, susikroviau daiktus į kuprinę ir leidausi į žygį.

Eidamas grožėjausi rudens peizažu bei sutiktais gyvūnais.

Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose
Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose

Nuėjęs apie 15 kilometrų, kalnas tolumoje paskendo tamsiuose debesyse, bet atgal eiti tikrai nebuvo minčių, iki tikslo buvo belikę vos 5 kilometrai.

Darbuotojai įspėjo, kad šiandien kopti į kalną pavojinga ir reikia būti labai atsargiam.

Pagaliau priėjęs kalną, užsukau į šalia jo turistams įrengtą kavinukę. Jos darbuotojai įspėjo, kad šiandien kopti į kalną pavojinga ir reikia būti labai atsargiam.

Kelias link kalno viršūnės buvo sužymėtas raudonomis rodyklėmis, todėl nebuvo sunku orientuotis.

Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose
Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose

Kopdamas į kalną sutikau porelę žygeivių, kurie buvo apsirengę žieminiais kombinezonais ir batais. Jie nustebo, kad aš tik su sportiniu treningu ir kedais. Truputį pakalbėjome, o tada kilau aukštyn.

Kylant oras pradėjo labai bjurti, snigo ir pūtė stiprus vėjas, bet aš vis tiek kopiau aukštyn. Palipus dar apie pusvalandį, pasidarė labai šalta ir jau nieko nebemačiau, kas dedasi aplink, todėl nusprendžiau leistis žemyn, bet kelio žymėjimas jau buvo užsnigtas, pasiklydau.

Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose
Asmeninio archyvo nuotr. / Žygis kalnuose

Telefonas nuo šalčio išsikrovė, tad nebuvo galimybių prisišaukti pagalbos.

Kelio žymėjimas jau buvo užsnigtas, pasiklydau.

Taip klaidžiojau apie dvi valandas sušalęs, mintyse kurdamas blogiausius scenarijus. Galiausiai pamačiau jau matytus vaizdus, atsargiai nusileidau stačiais šlaitais.

Visas peršlapęs ir sušalęs užsukau į tą pačią kavinukę. Išgėręs arbatos, pasikrovęs telefoną ir šiek tiek sušilęs atgal visą kelią tiesiog parbėgau.

Po šio žygio dar apie mėnesį laiko tirpo nušalusios rankos. Nuo šiol tikrai žinau, kad su kalnais geriau nejuokauti.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas