Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 13

Lietuvis graužiasi dėl savo elgesio Ispanijoje: „Mergina mane nubaudė taip lauktos pirmosios nakties nebuvimu“

Sėdžiu štai ir sprendžiu, kur dar lapkritį galėčiau įdomiau nukeliauti. Norisi, aišku, kur šilčiau, tik kad ta šiluma iš Europos nenumaldomai traukiasi. Anksčiau svarsčiau apie Izraelį (ne tik svarsčiau, bet ir bilietus turėjau), bet prie dabartinių reikalų ten vykti gal ir nebūtų itin išmintinga. Yra dar ir Pietų Europos šalys, bet jos tokiu metu irgi yra ribinės, nes ir jose jau ruduo. Nors gal dar ir eitų spėti nusigrūsti kur nors į Ispanijos pietus, mačiau Malagoje dabar 24 laipsniai šilumos ir jūros vanduo po vasaros, matyt, dar nėra atšalęs. Pagalvosiu per savaitgalį.
Lietuviui apsilankymas Valensijoje nebuvo itin sėkmingas
Lietuviui apsilankymas Valensijoje nebuvo itin sėkmingas / Shutterstock nuotr.

O kol galvoju, pasidalinsiu užplūdusiais prisiminimais iš ankstesnės kelionės po Ispaniją, kurios metu apvažiavau visą šalį, įskaitant ir aukščiau paminėtą Malagą. Keliavau tada su savo drauge amerikiete, kuri tą mano kelionę nuspalvino taip, kad protarpiais pamanydavau, kad nespalvoti reikalai nebūtinai yra tik blogai.

Mano tuometinė kelionė prasidėjo Madride, į kurį, nebenorėdamas kęsti užsitęsusios lietuviškos žiemos, nuvykau dar šaltą kovą. Ispanijoje tuo metu jau buvo metas, kai, anot vieno kiečiausių tarpukario Lietuvos visuomenės veikėjų ir influencerių Kazio Binkio, veržės pavasariai cypdami sprausdamies ir buvo maloniai šilta. Keliavau tada autobusais ir traukiniais, mat automobilio nuomotis nenorėjau. Visuomeninis transportas man labai tiko, juolab kad naktinėse kelionėse jis man atstodavo ir nakvynės vietą.

Shutterstock nuotr. / „Las Fallas“ festivalis, Valensija, Ispanija
Shutterstock nuotr. / „Las Fallas“ festivalis, Valensija, Ispanija

Teoriškai, pagrindinis mano lankymosi Ispanijoje tikslas buvo kiekvieną kovą trečiame pagal dydį šalies mieste Valensijoje vykstantis ugnies festivalis Las Fallas. Tai yra vienas žymiausių festivalių Ispanijoje, kurio pamatyti į Valensiją suvažiuoja gausybė interesantų. Viešint joje ir nusprendžiau, kad po festivalio neskubėsiu namo, o patrauksiu į Ispanijos pietus ir keliausiu tol, kol atsibos. Be to, ir oras buvo geras, tai kodėl nepabuvus ten, kur šilčiau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas