Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 21

Lietuvis išvydo rusišką Kuršių nerijos dalį: ten net didžiausias kurortas „atrodo išdvėsusiai“

Jaučiu, nedaug kas ginčytųsi, kad vienas gražiausių Lietuvos kampelių yra Kuršių nerija su savo perliuku – šalies elito pamėgta Nida, kurios gatvėmis vaikščiodamas sutiksi daugiau įžymybių nei kitose Lietuvos vietose. Nida išties yra nuostabi, ne veltui turtingi lietuviai stengiasi joje turėti namus. Aš pats nesu elitas, todėl Nidoje namų neturiu, tačiau periodiškai leidžiu sau joje paatostogauti ir tuo labai džiaugiuosi.
Rusiška Kuršių nerijos dalis
Rusiška Kuršių nerijos dalis / Vaido Mikaičio nuotr.

Viskas būtų puiku, bet šių dienų kontekste Nida ne savo valia turi vieną ir, sakyčiau, gan didelį minusą. Kokį? Ji yra per arti rusų sienos. Ir net ne per arti, o tiesiog prie pat jos. Nida yra net blogesnėje vietoje nei 30 kilometrų nuo Baltarusijos sienos ir 50 kilometrų nuo nesaugios Astravo atominės elektrinės esantis Vilnius.

Vadinasi, kad potencialios Rusijos agresijos atveju, Nida būtų pirmoji gyvenvietė ją patyrusi praktiškai. Prisiminus Eitkūnų istoriją (vokiečių miestelį, esantį iškart už Lietuvos sienos, kurį besibaigiant Antrajam pasauliniam karui slinkdama Vakarų kryptimi, sovietinė armija tiesiog nušlavė nuo žemės paviršiaus kartu su jo gyventojais), džiaugsmo tai neprideda.

Vaido Mikaičio nuotr. / Baltijos pakrantė rusiškoje pusėje
Vaido Mikaičio nuotr. / Baltijos pakrantė rusiškoje pusėje

Reikia tikėtis, kad antrųjų Eitkūnų mes nebeturėsime ir Nida, kaip ir visa Lietuva, niekada nebus užpulta. Visgi, kaip dabar madinga sakyti – reikia ne tik tikėtis, bet ir namų darbus daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas