Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 27

Lietuvis nuvyko į Sovietų Sąjungą primenančią šalį: čia net funkcionuoja maisto kortelės

Pažiūri pro langą ir matai užsistovėjusią ir, nežinau, kaip jums, bent man jau spėjusią atsibosti žiemą. Tai sninga, tai lyja, tai pusto tiek, kad kokioje nors Šeškinėje neišeina iš apsnigtų kiemų su mašina išsikapstyti. Tada vėluoji į darbą ir šiaip bet kur. Ir visą tą laiką iš galvos neišeina noras būti ne čia. O kur? Kur šilta, aišku.
Kuba
Ši šalis yra tarsi mini Sovietų Sąjunga. / Vaido Mikaičio nuotr.

O konkreti vieta, kur šilta, jau yra kiekvieno fantazijos reikalas. Vieniems norisi į Aziją, kitiems į Afriką, tretiems į Tenerifę ir visi tie norai yra teisingi, reikalingi ir išganingi. Man irgi norisi į visas tas paminėtas vietas, tačiau, jei tik galiu, aš renkuosi Karibus.

Karibų jūra man nuo vaikystės atrodė ta vieta, prie kurios aš norėčiau leisti savo atostogas, o gal net ten ir gyventi. Apsigyventi ten nepavyko, tačiau atostogauti teko ne kartą ir visos atostogos tik patvirtino tą vaikystėje susigeneravusią nuojautą, kad Karibai yra gėris.

Yra ir kiti Karibai – labiau primenantys ne rojų, o pragarą žemėje.

Na, gerai, viską taip suabsoliutindamas gal kiek ir sutirštinau. Toli gražu ne viskas Karibuose yra rojus. Esu jau pasakojęs apie keliones po Bahamas, Sent Kitsą ir Nevį ar Barbadosą, kuriuose viskas yra labai gerai, tačiau Karibai nėra tik rastamanai spalvotomis kepurėmis, Bobas Marley, atsipalaidavimas bei saugumas.

Yra ir kiti Karibai – labiau primenantys ne rojų, o pragarą žemėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas