Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pamėgta Korfu sala Graikijoje skęsta šiukšlėse

Turistiniam sezonui Korfu saloje (Graikija) iškilo pavojus – šiuo metu kurorte susikaupė kalnai buitinių atliekų ir kitokių šiukšlių, rašo Greece.greekreporter.com.
Korfu sala skęsta šiukšlėse
Korfu sala skęsta šiukšlėse / Greece.greekreporter.com

Daugybė šiukšlių karštyje skleidžia vimdantį kvapą, dėl to Korfu atostogaujantys turistai palieka salą – atostogos ir gatvėse matomos smirdinčios šiukšlės – nesuderinami dalykai.

Temploni gyventojai užblokavo perpildyto sąvartyno teritoriją. Vietos valdžią jie kaltina tuo, kad metų metus yra maitinami pažadais, jog bus įrengta daugiau vietų šiukšlėms. Tačiau problema nebuvo sprendžiama, taigi šiuo metu Korfu pilna smirdinčių „taškų“ – nelegalių vietų, kur paliekamos šiukšlės.

Ši situacija jau privertė keletą restoranų ir parduotuvių užsidaryti – jų savininkai skundžiasi, kad dėl to patirs daug nuostolių: nedirbti turistinio sezono įkarštyje – menkas malonumas.

Ant vietos restoranų galima išvysti užrašus: „Picerija uždaryta dėl didžiulio šiukšlių kiekio, esančio šalia. Dėkojame už supratingumą“.

Kelionių operatoriai grasina atšauksiantys užsakomuosius turistinius reisus, jei Korfu ir toliau tiesiogine to žodžio prasme skęs šiukšlėse.

Reaguodami į šią situaciją šią savaitę Korfu aplankę Graikijos valdžios atstovai prašė vietos bendruomenės kantrybės.

Vidaus reikalų ministras Panagiotis Kouroumplis vietiniams pažadėjo išspręsti problemą, tačiau neslėpė, jog tai užtruks ir greičiausiai artimiausius tris mėnesius, kurie yra gausiausi turistų, Korfu saloje šiukšlių problema nebus išspręsta. Naujas buitinių ir kitokių atliekų rūšiavimo planas bus pradėtas įgyvendinti ne anksčiau kaip 2016 m. rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas