Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvių pamėgtą salą užplūdo svingeriai: dėl sekso kopose jie pasiryžę padaryti bet ką

Seksualiai pamišę turistai, ieškantys nuotykių retoje Kanarų salų gamtinėje buveinėje, sukėlė vietos valdžios institucijų kovą, rašoma „Daily Mail“.
Gran Kanariją kamuoja ištvirkę turistai
Gran Kanariją kamuoja ištvirkę turistai / Shutterstock nuotr.

Ispanijos Gran Kanarijos saloje pareigūnai, siekdami apsaugoti gamtos rezervatą, ėmėsi naujos iniciatyvos, nukreiptos prieš smėlio kopų svingerius, tarp kurių, kaip manoma, yra nemažai britų.

Mažytė sala prie šiaurės vakarinės Afrikos pakrantės, priklausanti aštuonių Kanarų salų archipelagui ir nuo seno mėgstama saulės spindulių ieškančių britų, nuo tada, kai ši praktika išpopuliarėjo po pandemijos, skyrė rekordines baudas sekso turistams.

Shutterstock nuotr. / Gran Kanarija
Shutterstock nuotr. / Gran Kanarija

Praėjusią savaitę valdžios institucijos pažadėjo imtis griežtesnių priemonių prieš lankytojus, pažeidžiančius įstatymus ir užsiimančius seksu kopose, nes tai gali pakenkti nuostabiai, tačiau trapiai ekosistemai.

Vietos valdžios pareigūnas, kurį citavo Ispanijos žiniasklaida, sakė, kad valdžia pradėjo rengti planą, kaip tai sustabdyti: „Nuo tada, kai baigėsi pandemija, žmonės išprotėjo“.

Australijos Flinderso universiteto profesorius Patrickas Hespas, atlikęs tyrimą, nustatė, kad prie Playa del Ingles miesto, 1000 hektarų ploto Maspalomaso kopų draustinyje, yra beveik 300 „karštųjų taškų“.

Valdžios institucijos pažadėjo imtis griežtesnių priemonių prieš lankytojus, pažeidžiančius įstatymus ir užsiimančius seksu kopose.

Kopose, kurios yra pagrindinė turistų traukos vieta, gyvena unikalios augalų ir gyvūnų rūšys, o krūmai padeda įtvirtinti nuolat judantį smėlį ir sulaiko jį nuo išpustymo į netoliese esantį Atlanto vandenyną.

Tačiau perspėjama, kad turistai, norintys nusirengti ir užsiimti seksu su nepažįstamaisiais tarp krūmų, ne tik kenkia augmenijai, bet ir gąsdina paukščius bei driežus ir palieka krūvas alaus skardinių, cigarečių nuorūkų ir panaudotų prezervatyvų.

Tuo metu, kai kaimyninėje Tenerifės saloje siautėja miškų gaisrai, sunaikinę tūkstančius hektarų miškingų plotų, rūkymas sausose kopose taip pat kelia gaisrų pavojų.

2000 m. buvo imtasi priemonių kopų lankytojų miniai suvaldyti: aplinkosaugos pareigūnai patruliuoja teritorijoje ir skiria maždaug 150 eurų baudas visiems, sugautiems nuklydusiems už aptvertų teritorijų ribų.

Shutterstock nuotr. / Paplūdimys
Shutterstock nuotr. / Paplūdimys

Tačiau šiemet, kai po dvejus metus trukusių kelionių apribojimų išaugo turizmas, baudų skaičius padidėjo šešis kartus – iki 120, palyginti su 20 baudų 2022 m., teigė vietos valdžios institucijos.

Turistai ir užsienio gyventojai Playa del Ingles mieste sugeba pergudrauti aplinkosaugos pareigūnus, pranešdami vieni kitiems, kur ir kada juos mato ir kokiu laiku palieka teritoriją, rašoma „Facebook“ sekso grupės įrašuose.

Shutterstock nuotr. / Kartais turistai ieško intymių nuotykių
Shutterstock nuotr. / Kartais turistai ieško intymių nuotykių

Kai kurie pataria, kad „saugu“ eiti į kopas atsitiktinio sekso po 14 ar 15 valandos, kai patruliuojantys pareigūnai jau būna išėję. Grupės nariai vieni kitiems pataria, kuriose saugomos teritorijos dalyse galima lankytis dėl sekso, nes kai kurios iš jų yra atsitiktinai įvardytos kaip vietos, skirtos vienišiems žmonėms, o kitos – svingeriams – poroms, kurios keičiasi partneriais arba seksu užsiima kartu, arba vienišoms moterims ir vyrams.

Playa del Ingles yra daug svingerių klubų ir keletas svingerių pamėgtų viešbučių, todėl tai yra pagrindinė britų, vokiečių ir prancūzų porų, mėgstančių laisvamanišką gyvenimo būdą, kelionių kryptis.

Dabar valdžios institucijos planuoja griežčiau kovoti su klajojančiais ir ištvirkusiais turistais, kurie nepaiso įstatymų ir niokoja nepaliestą gamtos grožį. Pasak Gran Kanarijos aplinkos ministro Raulo Garcia Brinko, jie siekia įdiegti naujas technologijas, pavyzdžiui, judesio detektorius, kurie įspėtų apie žmonių slaptą veiklą draudžiamose teritorijose.

„Siekiama naudoti naujas technologijas, kad turėtume tikslių žinių apie žmonių srautus vietovėse“, – teigė jis.

Jie siekia įdiegti naujas technologijas, pavyzdžiui, judesio detektorius, kurie įspėtų apie žmonių slaptą veiklą draudžiamose teritorijose.

„2023 m. buvo pastebimas didelis pagyvėjimas, gerokai viršijantis ankstesniais metais surinktus duomenis, galbūt dėl pandemijos“, – apie lytinių santykių populiarumą kopose kalbėjo jis.

Jis sakė, kad bus pastatyti LED ekranai, įspėjantys žmones laikytis oficialių takų aplink saugomą teritoriją ir eiti į netoliese esantį nudistų paplūdimį, jei jie nori nusirengti nuogai.

Nepaisant apribojimų, žmonės jau bando ieškoti naujų būdų, kaip patekti į kopas ir pasivaikščioti po atviru dangumi.

Shutterstock nuotr. / Pora paplūdimyje
Shutterstock nuotr. / Pora paplūdimyje

„Atrodo, kad jie skiria daugiau baudų už įsibrovimą į kopas ne tam skirtais takais“, – vienoje „Facebook“ kopų grupėje rašė vienas vyras.

Kitas patarė: „Yra daugybė gerų vietų, kuriose leidžiama pasilikti. Daugiausia netoli nudistų zonos prie Playa del Ingles. Saugomos teritorijos yra netoli Meloneraso pusės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius