Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 18

Lietuvius šokiravo karti patirtis Rygos oro uoste: pasijautėme kaip gyvuliai

Dabar, žinokite, pasiskųsiu. Tiksliau, mano tekstu skųsis mano draugas, nes žemiau aprašyta kelioninė nesėkmė, sugadinusi ilgąjį Švenčiausios Mergelės Marijos ėmimo į dangų, visuomenėje labiau žinomą kaip Žolinė, savaitgalį, prieš porą dienų nutiko jam pačiam. „Aprašyk, kaip bjauriai buvo su manimi pasielgta“, – iš įvykio vietos paskambinęs ir įsikarščiavęs skundėsi man jis, tegul visi sužino, kokios bjaurios yra kai kurios oro linijos ir kokie zombifikuoti, it nemaitinti šunys yra jų darbuotojai.
Rygos oro uostas
Rygos oro uostas / Shutterstock nuotr.

Žinoma, negi man sunku, pagalvojau. Juolab ir istorija pasitaikė nestandartinė ir galinti pamokyti ne tik jį, bet ir visus žioplius bei į tam tikrus dalykus ne itin atsakingai žiūrinčius keliautojus. Žodžiu, buvo taip...

Mano vienas draugelis, neseniai nusikabinęs sau panelę, nusprendė suorganizuoti savaitgalinę romantišką Žolinės kelionę prie jūros. Ne, ne prie lietuviškos jūros, ten per daug liaudies. Draugas labiau norėjo ramybės, privatumo bei užsienio kalbos aplinkui. Todėl jis sumąstė pailsėti netolimame, bet užsieniniame – Lenkijos pajūryje.

Vaido Mikaičio nuotr. / Gdanskas, Lenkija
Vaido Mikaičio nuotr. / Gdanskas, Lenkija

Žinia, Lenkijos pajūris yra tolokai, į ji tenka važiuoti beveik visą dieną (priklausomai, aišku, iš kurios Lietuvos vietos startuosi, bet jis startavo iš tokios, iš kurios reikėjo važiuoti itin ilgai), todėl vyrukas nusprendė nuskristi ir tą padaryti iš Rygos oro uosto, nes tik iš jo vyko tiesioginiai skrydžiai į didžiausio Lenkijos pajūrio miesto – Gdansko oro uostą (keista vykti į Rygą tam, kad skristum į Lenkiją, pasakysite? Pastebėjime yra racijos, jei išvažiuoji, tarkim, iš Kauno, bet jei, pavyzdžiui, iš Šiaulių, tai jau nėra taip keista, nes nuo jų Ryga yra arti, o Lenkija toli).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas