Sportas gyvai
2023 07 28

Lietuvos miestas, kuriame – tik daugiabučiai: žinomas keliautojas negalėjo atsistebėti tokiu unikalumu

Ne per seniausiai skundžiausi, kaip yra sunku aprašinėti keliones po Lietuvą, nes nelabai yra ką pasakoti, kas dar nepapasakota. Vis dėlto, tada surizikavau ir papasakojau apie savo atostogas Nidoje. Ir ką? Pasirodo, kad tas pasakojimas suėjo visai smagiai ir uždavė papildomos motyvacijos bei abejonių, kad gal ta Lietuva ir nėra tokia jau nuobodi. Aišku, Nida yra unikali vieta, apie ją visada yra ką parašyti. Bet tokių vietų Lietuvoje yra ir daugiau. Viena jų yra rusakalbis Visagino miestas. Nieko Lietuvoje nėra panašaus į Visaginą. Net arti to.
Visaginas
Visaginas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taip jau išėjo, kad šias vasaros atostogas Lietuvoje skėliau į dvi dalis. Viena dalis buvo paskirta Nidai, kita – visiškai priešingai Lietuvos pusei – Zarasų apylinkėms. Zarasai yra, aišku, gražu, tačiau suvokęs, kad vos už pusės valandos kelio nuo jų yra Visaginas, negalėjau nenuvykti pažiūrėti, kaip šiandien laikosi tas keistas miestas. Man tokios nestandartinės vietos limpa kaip uodai prie O kraujo grupę turinčių homo sapiens.

Vaido Mikaičio nuotr. / Visaginas
Vaido Mikaičio nuotr. / Visaginas

Pradžioje net mąsčiau pačiame Visagine ir apsistoti, bet paskui suabejojau, ar nebus ten nyku bei nesaugu (mano automobilyje yra aiškiai išreikšta Lietuvos bei Ukrainos simbolika), todėl nusprendžiau nakvoti Zarasuose, juolab kad ir nakvynę turėjau gerą – visiškai ant ežero kranto. (Apie Zarasus gal net kada parašysiu, jei, matysiu, kad tekstai apie Lietuvą sueina).

Tai kuo tas Visaginas toks išskirtinis? Tuo, kad mano draugai amerikiečiai jį vadina Visadžainu, kas nebūtų juokinga, jei nebūtų asociacijų su konkrečiu homo sapiens organu, kurio negaliu įvardinti, idant nepasirodyčiau seksistišku. Bet ir be to Visaginui netrūksta unikalumo. Kokio?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius