Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lina po užsienio šalis keliauja viena: patarė, kaip tai daryti saugiai

Kol kai kurie žmonės neįsivaizduoja, kad laisvalaikį galėtų leisti vieni, kiti mielu noru palikę draugus leidžiasi į keliones svetur. Būtent antrai grupei save priskiria ir Norvegijoje gyvenanti Lina Matulevičiūtė, kuri neslepia, jog keliaudama viena jaučiasi nuostabiai. Vis dėlto, nors tokios išvykos jai yra tikras malonumas, tenka atsakingai pasirinkti, kur keliauti, nes ne visur yra saugu. „Vakarais, kai sutemsta, stengiuosi nesitrainioti gatvėmis“, – sako Lina.
Lina Matulevičiūtė
Lina Matulevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Keliones vienai vertina kaip geriausią laiką

Kelionės po įvairius kraštus Liną traukė nuo mažens – iš pradžių ją tėvai veždavosi į Palangą ir kitus aplinkinius miestus, o vėliau, kai jau ėmė pati užsidirbti pinigų, pradėjo vykti ir į užsienį.

„Keliavau Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, su laiku galimybės plėtėsi, todėl teko pabūti ir Amerikoje, Azijoje. Tik pandemija sutrukdė – dvejus metus niekur nevažiavau. Šiek tiek liūdna, bet kelionės pamažu vėl prasideda, dabar planuoju skristi į Balį“, – pasakoja L.Matulevičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Užsienyje viena keliaujanti Lina Matulevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Užsienyje viena keliaujanti Lina Matulevičiūtė

Būdama užsienyje, Lina labiausiai mėgsta tyrinėti gamtą, kur gali išeiti pasivaikščioti, kopti į kalnus. Vis dėlto vykdama su draugais, ji dažniau renkasi miestus.

„Pats geriausias laikas yra keliaujant vienai, kai nereikia į nieką atsižvelgti, nes būna, kad vis reikia stoti – vienas nori į tualetą, kitas – valgyti, – sako L.Matulevičiūtė. – Viena keliaudama jaučiuosi nuostabiai, nors kartais smagu važiuoti ir su draugais. Būna, jog įspūdį, kurį patiriu ant aukščiausios viršūnės, norėčiau parodyti ir artimiesiems.“

Viena keliaudama jaučiuosi nuostabiai.

Savo pirmą kelionę, kuri vyko beveik prieš 10 metų, Lina dar šiandien prisimena itin ryškiai. Kaip pati pasakoja, sugalvojusi iš vakaro, ji nusipirko bilietą į Ispaniją ir išskrido. Tuo metu mergina nežinojo net, kur rasti viešbutį, – tik atvykusi žiūrėjo, kokia situacija.

„Internetas yra, žemėlapis yra – pirmyn, – šypsosi L.Matulevičiūtė. – Jaučiausi labai gerai. Nusileidau lėktuvu, išėjau iš oro uosto ir atsikvėpiau, kad atskridau viena, be jokios pagalbos, ir reikia tik žiūrėti, į kurią pusę eiti. Užplūdo malonumo jausmas, nes niekam nereikėjo sakyti, kad iškeliauju, ką noriu, tą darau. Vis dėlto su laiku tai nuslūgsta – dabar jau viskas natūraliai, nebėra tokio vau.“

Asmeninio albumo nuotr./Užsienyje viena keliaujanti Lina Matulevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Užsienyje viena keliaujanti Lina Matulevičiūtė

Po Ispanijos Lina viena išvykusi buvo dar kelis kartus ir taip jos kelionės įsivažiavo.

„Daugiausia keliavau Ispanijoje, aplankiau daugmaž visus kraštus. Taip pat viena buvau Italijoje, Monake“, – vardija L.Matulevičiūtė.

Ne visur vienai keliauti saugu

Prieš iškeliaujant vienai, anot Linos, svarbiausia internete pasidomėti šalimi, į kurią vykstama. Ji pati nerekomenduoja rinktis Afrikos šalių, Turkijos, nes ten merginai būti nesaugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas