Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londono Hitrou oro uostas neatidarys 4-ojo terminalo beveiki iki pat 2021 metų pabaigos

Londono Hitrou oro uostas penktadienį pranešė, jog 4-asis terminalas liks uždarytas iki kitų metų pabaigos dėl keleivių srautų sumažėjimo, kurį sukėlė COVID-19 pandemija.
Londono Hitrou oro uostas
Londono Hitrou oro uostas / grimshaw-architects.com nuotr.

Vakarų Londone įsikūręs oro uostas teigė, jog praėjusį mėnesį keleivių skaičius buvo 88 proc. mažesnis nei tą patį mėnesį 2019 metais, o tai lėmė tebesitęsiantys kelionių ir judėjimo apribojimai, įvesti siekiant sumažinti COVID-19 plitimą visoje Anglijoje.

Lapkritį oro uostos paslaugomis naudojosi vos 747 000 žmonių, o krovinių kiekis taip pat mažėjo, palyginti su praėjusiais metais.

„Remiantis dabartinėmis prognozėmis ir nuolatiniu keleivių skaičiaus mažėjimu, buvo priimtas sprendimas, kad 4-asis terminalas neveiks iki 2021 metų pabaigos“, – sakoma pranešime.

Šių metų kovą Jungtinėje Karalystėje (JK) įvedus karantiną, Hitrou oro uostas balandį uždarė 3-iąjį terminalą, o gegužę – ir 4-ąjį terminalą, perkeldamas visus skrydžius į 2-ąjį ir 5-ajį terminalus.

Išlaidas apkarpęs ir investicijų projektą sustabdęs oro uostas kreipėsi į vyriausybę prašydamas daugiau paramos darbo vietoms apsaugoti.

Oro uosto operatorė siekia, kad visiems oro uostams JK oro uostams būtų suteikta visapusiška verslo mokesčių lengvata ir atsisakyta planų nuo sausio 1 dienos nutraukti galimybę keleiviams įsigyti neapmokestinamų prekių.

Oro uosto generalinis direktorius Johnas Hollandas-Kaye įvardijo galimybės įsigyti neapmuitinamų prekių atšaukimą „turizmo mokesčiu“, kuris gali tapti mirties bausme apgyvendinimo paslaugas teikiančiam verslui, prikalusomu nuo turistų srautų.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Londono Hitrou oro uostas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Londono Hitrou oro uostas

Pasak jo, atsisakius neapmuitinamų prekių, vien Hitrou oro uoste būtų prarasta 2 000 darbo vietų.

Prieš pasaulinę sveikatos krizę Hitrou buvo didžiausias oro uostas Europoje, tačiau nuo to laiko turėjo užleisti pirmaujančią vietą kitiems susisiekimo centrams, įskaitant Paryžiaus Šarlio de Golio oro uostą.

Hitrou oro uostas taiko reikalavimą keleiviams pasitikrinti dėl COVID-19 prieš išvykimą, įskaitant „British Airways“, „Virgin Atlantic“, „American Airlines“ ir „United Airlines“ paslaugomis besinaudojančius keleivius, siekdamas padėti keleiviams išvengti karantino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas