Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono metro nustebino atvykusius turistus

Ilgus metus ar keletą mėnesių Londone praleidę gyventojai nevengia kritikuoti miesto viešojo transporto. Ypač daug kritikos sulaukia traukiniai ir metro, kuriuose dažnai tvyro nemalonus kvapas, keleiviai nevengia šiukšlinti ar ką jau kalbėti apie lipnius paviršius. Tačiau ką apie Londono metro mano čia trumpam atvykę turistai?
Oksfordo gatvė, Londonas
Oksfordo gatvė, Londonas / 123rf.com

Nustebsite išgirdę, kad didžiajai daliai įvairių šalių turistų, Londono metro atrodo nepriekaištingos būklės!

Remiantis „TripAdvisor“ atsiliepimais, viešasis miesto transportas sulaukė ir labai palankių, ir su žemėm sutrypiančių komentarų. Naujienų portalas „My London“ sudarė sąrašą netikėčiausių atsiliepimų.

Pavyzdžiui, iš Prancūzijos atvykusius turistus itin nustebino Londono metro švara ir tvarka.

„Labai patogus susisiekimas, visą Centrinį Londoną galima apvažiuoti be jokių trikdžių! Bet labiausiai nustebino tvarka. Nesame matę švaresnių metro!“ – skelbė turistas.

Vis dėlto, kaip trūkumą keletas prancūzų išskyrė nemalonų garsą, girdimą važiuojant požeminiais traukiniais ir nedidelius traukinių vagonus, kurie, lyginant su prancūziškais – labai siauri ir nepatogūs.

Priešingą nuomonę pateikė didelė dalis turistų iš Vokietijos, kurioje tvarka ir švara įgauna kitą prasmę.

Pirmiausia jie išskyrė, kad viešasis Londono transportas – itin brangus ir ne visiems „pagal kišenę“.

„Jei galėčiau skirti šešis balus, tiek ir teduočiau. Traukiniai ir metro atrodo neprižiūrėti, ne visada valomi ir lyg pasenę. <...> Londono metro verti vos dviejų balų. Jie – klaikiai nešvarūs, tvyro nemalonus kvapas, pilni žmonių. Jau nekalbu, kiek turime mokėti už tokias paslaugas. <...> Londonui turėtų būti gėda. Pats miestas tobulėja, tačiau apie metro atnaujinimą tikrai pamiršo“, – kritikos negailėjo vokiečiai.

Tačiau turistai iš Brazilijos didelės problemos tame neįžvelgia.

„Viešojo transporto darbuotojai visada labai mandagūs ir paslaugūs! Visuomet padeda. Net jei metro ir vėluoja, yra pilnas žmonių, ne visada tvarkingas, tačiau tai nepalyginama su tuo, ką turime Brazilijoje. Džiaukitės ir žinokite, kad daugelyje šalių yra žymiai blogiau“, – skelbė viena turistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas