Sportas gyvai

Lukiškių kalėjimo kieme įsikūrė įspūdinga pirtis: kas ją sieja su D.Beckhamu?

Modernios miesto pirtys sostinės centre – misija įmanoma. Arnas Repečka, prieš daugiau nei 4 metus kartu su Artūru Besevičiumi įsigijęs pirmąją ir tuo metu vienintelę „Ivanas muša gongą“ pirtį Kalvarijų gatvėje, šį šaltąjį sezoną užkūrė dar tris. Viena jų kaista ant ežero kranto Trakuose, dar dvi įsikūrė Vilniuje – Vingio parke ir Lukiškių kalėjimo kieme, rašoma pranešime spaudai.
Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme
Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme / „Ivãnas Muša Gongã“ nuotr.

„Sostinės Kalvarijų gatvėje „Ivanas muša gongą“ jau – 5-tus metus. Per šį laiką pirties kultūra kasmet augo ir populiarėjo – tai paskatino žmonėms pasiūlyti daugiau pasikaitinimo vietų unikaliose, netikėtose lokacijose. Paskaičiavę, kad savarankiškai ir kokybiškai tai padaryti būtų sudėtinga, kreipėmės į savo ilgamečius partnerius – mineralinio vandens „Vytautas“ komandą, kuri netyčia ėmė ir sutiko leistis į bendrą avantiūrą,“ – pasakoja A.Repečka.

„Ivãnas Muša Gongã“ nuotr. / Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme
„Ivãnas Muša Gongã“ nuotr. / Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme

Viskas prasidėjo nuo šūkio

„Po pirties“ – skelbia populiaraus mineralinio vandens etiketė, nuo kurios ir prasidėjo keletą metų trunkanti partnerystė. Iš pradžių „Vytauto“ mineraliniu buvo vaišinami pirties svečiai, vėliau kartu su prekių ženklo komanda „Ivanas muša gongą“ pradėjo organizuoti teminius pirties renginius, o prieš metus ryžosi kartu auginti sėkmingai besivystantį pirčių verslą.

„Kad ir kaip beprotiškai skambėtų prekių ženklui atidaryti savo vardo pirtį sostinės centre, nematėme rimtų priežasčių to nedaryti. Pirtis yra terapija, sveikata, gera nuotaika – visa tai, ką mineralai tik sustiprina ir papildo. Mėgstame savo vertybes deklaruoti ne tik skambiais šūkiais, bet ir veiksmais,“ – sako „Vytautas“ prekių ženklo vadovė Aušra Kupliauskaitė.

To paties gamintojo pirtis – ir D.Beckhamo sodyboje

Lukiškių kalėjimo kieme įrengta pirtis buvo įsigyta iš estų gamintojo „Iglucraft“ – to paties, iš kurio pirtis sau yra nusipirkę Davidas Beckhamas, Matthew McConaughey ir kitos pasaulinio garso žvaigždės. Šios pirtys išskirtinės savo meistriškumu, statomos rankomis.

„Prieš įsigydami pirtį, patys lankėmės gamykloje ir stebėjome, kaip jos surenkamos. Likome be žado ir be jokių abejonių, kad tokią pirtį pastatysime ir Vilniuje,“ – įspūdžius prisimena A.Repečka.

Pirčių tinklo bendrasavininkas ir vadovas pasakoja, kad Lukiškių kalėjimo pirtyje sumontuota moderni estų gamybos „Huum“ elektrinė krosnis, garsėjanti savo švelniu ir ilgai išliekančiu garu. Šios ekologiškos ir stilingos krosnys sukuria malkomis kūrenamos pirties efektą, todėl miesto centro pirtims tai puiki alternatyva be kompromisų pirties patirčiai.

Didžiausias iššūkis – rasti tinkamą lokaciją

Į naująsias pirtis Lukiškių kalėjimo kieme ir Vingio parke investuota per 80 tūkst. eurų. Patys pirties pastatai su krosnimis kainavo per 60 tūkst. Eur, dar apie 20 tūkst. Eur reikėjo skirti papildomai įrangai – ledo vonioms, pirties inventoriui, higienos patogumams ir apsaugos sistemoms.

Kaip pasakoja A.Repečka, sudėtingiausia visame procese vis dėlto buvo rasti pirčiai tinkamą lokaciją.

„Ivãnas Muša Gongã“ nuotr. / Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme
„Ivãnas Muša Gongã“ nuotr. / Pirtis Lukiškių kalėjimo kieme

„Mūsų strategija numato pirtis įkurdinti wow vietose – unikaliose, netikėtose, tradiciniu požiūriu pirčiai neįprastose lokacijose. Dėl to dar nebuvo taip, kad tinkamos vietos paieškos užtruktų mažiau nei metus. Kartais nepavyksta susitarti su reguliuojančiomis institucijomis, o kartais koją pakiša pati gamta,“ – pasakoja A.Repečka.

„Labai norėjome centrinę pirtį įkurti Neries upės krantinėje, ir jau beveik buvome pradėję darbus, kai paaiškėjo, kad dėl ledonešio to padaryti nepavyks. Svarstome, galbūt su gamta galėsime susitarti pavasarį – bus matyti,“ – priduria A.Kupliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius