Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maitinimas, lova, filmai – nepajusite net 12 val. skrydžio: kas svarbu renkantis oro linijas?

Atostogos turi prasidėti nuo tos minutės, kai įlipate į lėktuvą, o ne po to, kai iškęsite varginantį skrydį. Kai kam gali pasirodyti, koks gi skirtumas, kokiomis oro linijoms nukaksite į išsvajotą tikslą, vis tik – skirtumas yra, ir labai didelis. Ypač jei skrydis ilgesnis nei kelios valandos. 2022 m. „World Airline Awards“ paskelbė TOP10 pasaulio oro linijų, kurias itin vertina keliautojai. Tarp jų yra ir lietuvių jau pamėgtos „Turkish Airlines“, kurios mūsų tautiečius skraidina į saulėtuosius Turkijos kurortus.
„Turkish airlines“ lėktuvo salonas
„Turkish airlines“ lėktuvo salonas / „Coral Travel“ nuotr.

Kas svarbu renkantis oro linijas?

Į atostogas – karališkai, taip pasakytumėt išmėginę bet kurią iš 10-ies geriausiomis pasaulyje praėjusiais metais pripažintų oro linijų. Paklausite, kuo jos skiriasi nuo kitų? Vardinti galima daug, tačiau pradėti galima nuo paprastų dalykų.

Dažnam skrydis pirmiausia asocijuojasi su ilgu ir varginančiu laiku, kai tenka spaustis nepatogioje kėdėje, suspaudus kojas ir besitrinant su kaimynu pečiais. Vis tik, pasaulyje itin vertinamų ir pripažintų oro linijų požiūris į keliautoją kitoks – modernių lėktuvų parkus valdančios lyderiaujančios oro bendrovės – nuo „Qatar Airways“, „Singapore Airlines“ iki „Turkish Airlines“ – rūpinasi komfortiška keleivių erdve.

2022 m. geriausių oro bendrovių pasaulyje top 10:

1. Qatar Airways

2. Singapore Airlines

3. Emirates

4. ANA (All Nippon Airways)

5. Qantas Airways

6. Japan Airlines

7. Turkish Airlines

8. Air France

9. Korean Air

10. Swiss International Air Lines

Viena vertus, galėtume sakyti – koks skirtumas, kokiomis oro linijomis skristi – juk tai vos kelios valandos, kurias galime tiesiog pakentėti, tačiau vis daugiau keliautojų su tokiu teiginiu visiškai nesutiktų. Rinkdamiesi oro bendrovę, kuri nuskraidins iki tikslo, šiandien keliautojai vadovaujasi ne tik kainos kriterijumi. Ne ką mažiau svarbu tampa ir galimi pasirinkti kelionių laikai, leistinas bagažo svoris, komfortas kelionės metu – nuo kėdžių patogumo, vietos kojoms iki maitinimo ar tiesiog didžiulio filmų paketo.

123RF.com nuotr./Lėktuvo salonas
123RF.com nuotr./Lėktuvo salonas

Keliautojams įspūdį palieka tai, kad lėktuvo salonuose ne tik kur kas daugiau asmeninės erdvės kiekvienam keleiviui, ne tik galima ištiesti kojas, bet panorus ir prigulti ar tiesiog pasinaudoti poilsio kambariu. Taip, poilsiu kambariu lėktuve, nors veiklos daugelyje iš jų ir taip nemažai – nuo galimybės žiūrėti įvairiausius filmus, klausyti muzikos, žaisti kompiuterinius žaidimus ar... padegustuoti svečios šalies tradicinių ir įmantresnių patiekalų.

Prašmatniausios oro linijos savo meniu keleiviams gali pasiūlyti ne tik įprasto kasdienio maisto, bet ir gurmaniškų pasirinkimų, negana to – itin didelis dėmesys skiriamas raciono įvairovei. Kulinarinį meistriškumą demonstruoja aukšto lygio virėjai, kurie nepamiršta įvairių mitybos poreikių – nenusivils nei visavalgiai, nei vegetarai ar veganai.

123rf.com nuotr./Lėktuvo salonas
123rf.com nuotr./Lėktuvo salonas

Bet tai – dar ne viskas. Kartais net sunku patikėti, ką geriausios planetos oro linijos dar gali sutalpinti į lėktuvą. Verslo ar „Premium“ klasėse siūlomos atskirtos kabinos net su dvigulėmis lovomis, miego kapsulės, dušai ar net šeimos zonos. Kai kuriuose lėktuvuose – net specialus išdėstymas, pritaikytas susėsti grupei ar kompanijai, skrendančiai 4-iese. Trumpai tariant, tokiame skrydyje keleiviai ne tik nepajunta skrydžio nuovargio ar jo trukmės, jie apskritai pamiršta, kad skrenda.

Gali mėgautis ir lietuviai

Geriausiųjų 10-uke, remiantis 2022 metų „World Airline Awards“, 7-oje vietoje yra įsitaisiusios ir „Turkish Airlines“. Tai bendrovė, kurios lėktuvuose pasaulinę aviacijos ir komforto klasę gali pajusti ir lietuviai. Tautiečiai šiomis oro linijomis gali skristi ne tik verslo reikalais ar į tolimus kraštus, kur skrydžiai vyksta dažniausiai per Stambulą, bet gali rinktis ir užsakomuosius skrydžius bei atostogas geriausiuose Antalijos Rivjeros kurortuose pradėti komfortiškai jau nuo pat įlipimo į lėktuvą.

„Turkish Airlines“ oro linijomis į vasaros atostogų sostinę Turkiją kelionių operatorius „Coral Travel“ lietuvius skraidina jau trečią sezoną. Beje, tai vienintelis kelionių organizatorius Lietuvoje į Antalijos regioną skraidinantis užsakomaisiais reisais būtent šiuo oro vežėju.

„Vienos aviakompanijos didesnes naudas, pavyzdžiui, maitinimą ar patogesnes vietas siūlo tik verslo klasės keleiviams. „Turkish Airlines“ siūlo ne tik itin kokybišką skrydį, bet ir gerą atostogų potyrį nuo pat pradžių: maitinimas bei gėrimai pateikiami ir skrendantiems ekonomine klase, abejose klasėse sėdimos vietos turi daugiau erdvės kojoms, o priešais save kiekvienas keliautojas turi interaktyvų ekraną, kur galima rasti naujausius filmus, muzikos ar net meditacijų įrašus“, – privalumus vardija „Coral Travel“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims O. Belova.

123RF.com nuotr./„Turkish airlines“ lėktuvo salonas
123RF.com nuotr./„Turkish airlines“ lėktuvo salonas

Privalumų, kurie verčia keliautojus pasirinkti šį oro vežėją, o kartą jau skridus – būtinai sugrįžti, ne vienas. Dažnas keliautojas, kaip vieną iš gal ne svarbiausių, bet įsimintinų aspektų įvardija atmosferą ir aptarnavimą. Malonus, besišypsantis ir labai paslaugus personalas lydi visos kelionės metu. Ne ką mažiau svarbu, ypač atostogautojams – tiek poroms, tiek didelėms šeimynoms – bagažo dydis.

„Turkish airlines“ yra tikrai vienas geriausių pasirinkimų keliaujančios šeimoms, išskirtinis dėmesys mažiesiems atostogautojams – garantuotas. Pradedant tuo, kad šeimos gali į atostogas skraidinti vaikų vėžimėlius, jie registruojami ir talpinami su visu bagažu, tačiau jokio papildomo mokesčio už tai nėra.

Dažnai šeimos vienu iš privalumų įvardija ir tai, kad vyresniems nei 2 m. vaikams jau priklauso tokio pat svorio bagažas kaip ir suaugusiems – 30 kg. Tai suteikia žmonėms galimybę nesukti galvos ne tik ramiai sutalpinti visus būtinus daiktus, bet ir nesukti galvos dėl to, ar tilps vienos ar kitos lauktuvės šeimynai, bičiuliams.

Tikrai svarbus dalykas, į kurį siūlau atkreipti dėmesį renkantis skrydžius, tai aviakompanijos bagažo taisyklės. Vykstant atostogų ta pačia kryptimi vieni vežėjai – nepriklausomai, ar tai yra užsakomasis reisas, ar reguliarusis – siūlo visiškai skirtingus registruoto bagažo svorius. „Turkish Airlines“ suteikia galimybę skraidintis didesnį bagažą – 30 kg. Tai itin patrauklus privalumas keliaujantiems su vaikais: į bagažą telpa visi mėgiamiausi vaikų žaislai bei mamos suknelės“, – pastebi O.Belova.

Skrendantys į Turkiją pirmą kartą bus girdėję, kad šioje šalyje vaikams skiriamas ypatingas dėmesys, o jau buvę – to tikrai nebus pamiršę. Atostogų nuotaika mažyliai pajus vos įsėdę į „Turkish Airlines“ lėktuvą, kur yra nustebinami mažytėmis dovanėlėmis, o tam, kad jų kelionė neprailgtų – pagalvota apie platų filmukų ir žaidimų spektrą. Tiesa, šis aspektas galioja ir suaugusiems. Gali būti, kad skrydžio net nepajusite, nes pasirinkimas, kokiu kinu pasimėgauti – atitiks kiekvieno skonį, nuo pačių naujausių serialų, dokumentikos iki Holivudo ar net Bolivudo.

Vienas iš patraukliausių argumentų, kurio nepraleis nė vienas, skridęs su „Turkish Airlines“ – maitinimas. Šiais laikais jau esame įpratę, kad, norint užkrimsti ar pasistiprinti (jei skrydis ilgesnis gal ir ne sykį) lėktuve, turime įsidėti maisto iš namų arba pirkti ką nors iš „dangaus meniu“, kur kainos įprastai nėra itin draugiškos. Viena solidžiausių Europos aviakompanijų yra pasirūpinusi maitinimu: jis yra įskaičiuotas visiems lėktuvo keleiviams. Tai, kas be ko, nuima prieškelioninį galvos skausmą – kuo maistingu pasirūpinti, ko ir kiek įsidėti, o galiausiai – leidžia patirti naujų skonių.

„Turkish Airlines“ kaip ir kitos prestižinės oro linijos keleiviams siūlo daugybę pramogų lėktuve. Kiekvienas gali mėgautis filmais, televizijos laidomis, muzika, žaidimais ir kitais dalykais asmeniniuose sėdynės atlošo ekranuose arba skrydžio pramogų sistemoje. Tiesa, šiais dalykais mėgautis malonu tada, kai patogu sėdėti – o tuo turkų bendrovė yra pasirūpinusi taip pat, tam įrengta daugiau vietos kojoms ir itin komfortiškos sėdynės. Tam atvejui, jei žiūrėti į ekranus gal visai nesinori, bet pailsėti skrydžio metu – mielai, tiesiog patogiai snustelėti ir atsibusti jau atostogose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas