Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mėgstantiems vaikščioti – maršrutų sąrašas aplink Vilnių: nustebins netikėtos vietos

Vilniuje vietų, kurias galima ištyrinėti, tikrai nestinga: nuo žavingų senamiesčio gatvelių ir šiuolaikinio Paupio iki sodrios Vingio parko žalumos ir vaizdingos Vilnelės upės pakrantės Bernardinų sode. Nepaisant to, kad jau ištyrinėta didžioji dalis to, ką gali pasiūlyti miestas, „Ėjimas“ renginio komanda sudarė mėgstamiausių vietų maršrutus, kuriuose galima neskubant pasivaikščioti, sąrašą. Šios vietos arba nustebino komandą, arba paliko norą į jas sugrįžti vėl ir vėl, rašoma pranešime spaudai.
Pasivaikščiojimas
Pasivaikščiojimas / Vytauto Pilkausko nuotr.

Ribiškių pažintinis takas – pasislėpusios Rasos

Komandos nuomone, šis maršrutas pernelyg dažnai nuvertinimas. Greičiausiai todėl, kad neturi vieno ryškaus lankytino objekto. Visgi kalvotos Rasos gali nustebinti, kaip greitai iš miesto galima pabėgti į mišką. Privalumas tas, kad galima pasirinkti eiti 2,5 arba 6 kilometrus. Žinoma, rekomenduojama rinktis 6 kilometrų maršrutą. Trasoje gausu vaikams ir suaugusiems skirtų informacinių stendų, o takas pažymėtas ir nuolat prižiūrimas.

Be to, maršruto startas šalia „Ibis“ viešbučio, todėl nebijokite ir drąsiai eikite taku, kur atrodys, kad iš pirmo žvilgsnio baigiasi viešbučio teritorijoje.

Ėjimas.lt ir „Go Vilnius“ nuotr. / Ribiškių pažintinis takas – pasislėpusios Rasos
Ėjimas.lt ir „Go Vilnius“ nuotr. / Ribiškių pažintinis takas – pasislėpusios Rasos

Pavilnys – prabangus geležinkelininkų rajonas

Pirmas įspūdis aplankius Pavilnio objektus – rajonas su istorija, kokios neturi niekas kitas. Nors iš Pavilnių matyti Vilniaus bažnyčių stogai, čia įdomiausi objektai ne dėl senovėje išdygusios bažnyčios, o XX a. pradžioje gamtos apsuptyje statytų prabangių gyvenamųjų namų geležinkeliečiams.

Eidami šiuo maršrutu aplankysite vienintelį Lietuvoje serpentiną.

Ėjimas.lt nuotr./Pavilnys – prabangus geležinkelininkų rajonas
Ėjimas.lt nuotr./Pavilnys – prabangus geležinkelininkų rajonas

Ieškantiems iššūkio – maršrutas tarp Vilniaus ir Trakų

Tai visos dienos ar bent pusdienio žygis daugeliui iki skausmo pažįstamu maršrutu Vilnius–Trakai. Neapsigaukite, nes 30 km pėdinsite ne automobilių užkimštu keliu, o miškais, pievomis ir senuoju Vilnius–Kaunas keliu.

Praėję šį kelią, Trakus pradėsite vertinti šiek tiek kitaip. Vaizdai, kuriuos fiksuojame lekiant automobiliu 90 km/h, yra neprilygstantys tiems, kuriuos matai eidamas 5 km/h toliau nuo kelio.

Tikslaus maršruto nėra. Galima pradėti žygiuoti nuo namų ar kitos Vilniaus vietos ir dėliotis žemėlapį taip, kaip atrodo patogiau. Pavyzdžiui, simboliškas maršruto startas – Žemieji Paneriai, kuriuose yra senasis Vilnius–Kaunas kelio fragmentas, o toliau –„Regitra“, Mūrinė Vokė, Lentvaris, Varnikai.

Grįžti patogiausia traukiniu į Panerius arba tiesiai į Vilniaus stotį.

Ėjimas.lt nuotr./Ieškantiems iššūkio – maršrutas tarp Vilniaus ir Trakų
Ėjimas.lt nuotr./Ieškantiems iššūkio – maršrutas tarp Vilniaus ir Trakų

Žalia Pilaitė

Šis maršrutas nustebins retus Pilaitės svečius arba tuos, kurie apie šį maršrutą girdėjo tik pasakojimuose. Galvodami apie Pilaitę dažniausiai prieš akis matome monolitinę Šv. Juozapo bažnyčią ir pilkus daugiabučius, o vėjo malūnas, piliakalniai ar pušynėliai ir paplūdimiai lieka pasislėpę. Užsukite – liksite nustebę.

Ėjimas.lt nuotr./Žalia Pilaitė
Ėjimas.lt nuotr./Žalia Pilaitė

Vilniaus botanikos sodas

Nors Botanikos sodo populiarumas labiausiai išaugo pradėjus rengti koncertus, siūloma į jį atvykti tada, kai nevyksta joks renginys. Botanikos sodas dvelkia raminančiu zen. Nors daug kilometrų čia nesurinksite, bet sodo tvarka ir tyla tikrai atpalaiduoja.

Be to, yra ką veikti ir be vaikščiojimo – sode yra specialios vietos iškiloms ir ne tik sodininkus žavinčios augalų ekspozicijos.

Ėjimas.lt nuotr./Vilniaus botanikos sodas
Ėjimas.lt nuotr./Vilniaus botanikos sodas

Belmontas – Pūčkorių pažintinis takas

Ši vieta – reta naujiena ne tik vilniečiams, bet ir svečiams. Jau būta, matyta, bet ar tikrai ėjote visą pažintinį taką?

Dažnas Pučkorių pažintinio tako lankytojas daro klaidą, nes eina tik mažąjį tako ratą. Nuo Belmonto link prezidento Gitano Nausėdos namo ir palei kitą upės pusę atgal.

Visgi Pavilnių regioninis parkas turi pasiūlyti šį tą daugiau. Jei nuo kavinės „Belmontas“ pereitumėte per tiltą ir užuot sukę į kairę link kelio palei upę, pasirinktumėte laiptus dešiniau, atrastumėte pasislėpusią pažintinio tako dalį. Mūsų mėgstamiausia vieta – laiptų papėdė, kurioje, jei pasiseks, pamatysite tarp medžių prapuškuojantį traukinį. Vaizdas nepaprastas, tačiau žodžiais nenupasakosi.

Ėjimas.lt nuotr./Belmontas – Pūčkorių pažintinis takas
Ėjimas.lt nuotr./Belmontas – Pūčkorių pažintinis takas

Aukštyn galvą

Maršrutas, kurio pavadinimas pretenduoja būti puikiu motto! Tai gyvas įrodymas, kad vaikštant Vilniuje reikia eiti ne nosį nukabinus, o aukštyn pakėlus galvą, nes ten vyksta stebuklai ir įdomiausios istorijos.

Maršrutas turi dvi dalis, jos abi veda per senamiestį, bet galima atrasti kai ką naujo ir turėti puikių istorijų, nustebinančių pasivaikščiojimų kompanionus.

Ėjimas.lt nuotr./Aukštyn galvą
Ėjimas.lt nuotr./Aukštyn galvą

„Ėjimas, kuris keičia“ yra tūkstančius žmonių pritraukiantys renginiai, kurie pritraukia mėgstančius vaikščioti ir suprantančius judėjimo svarbą.

Renginio startas gegužės 28 d. Vilniaus Nepriklausomybės (Seimo rūmų) aikštėje. Renginio dalyviai galės pasirinkti ir įveikti vieną iš trijų skirtingo ilgio trasų (5, 10 ar 25 km), o renginio miestelyje ir poilsio stotelėse visų lauks turiningos, naudingos veiklos ir pramogos. Norėdami nemokamai užsiregistruoti į renginį spauskite šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas