Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Moteriai atsisakius dėvėti veido kaukę, lėktuvas apsisuko ir sugrįžo į oro uostą

Moteriai, skridusiai į Londoną „American Airlines“ lėktuvu, dėl savo elgesio teko susidurti su nemaloniomis pasekmėmis. Praėjus valandai po išskridimo iš Majamio, lėktuvas turėjo apsisukti, kadangi keleivė atsisakė užsidėti apsauginę veido kaukę.
Kelionės
Kelionės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Skrydžio iš Majamio į Londoną metu pilotai nusprendė apsukti lėktuvą, nes keleivė, atsisakiusi laikytis reikalavimo dėvėti kaukę, trukdė skrydžiui“, – teigia „American Airlines“ atstovai.

Ši situacija susiklostė praėjus maždaug 90 minučių po to, kai buvo paleistas lėktuvo variklis, rašo Gazeta.pl. Pranešama, kad niekas nenukentėjo, o „Boeing 777“ saugiai nusileido Majamio tarptautiniame oro uoste 21 val. 24 min. vietos laiku.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„American Airlines“ lėktuvas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„American Airlines“ lėktuvas

Lėktuve buvo 129 keleiviai ir 14 įgulos narių. Visiems asmenims buvo suteikti nauji skrydžiai tuo pačiu maršrutu. Išplatintame pareiškime „American Airlines“ atstovai padėkojo įgulai už profesionalumą ir atsiprašė klientų už nepatogumus.

Majamio-Deido policijos departamento atstovas spaudai sakė, kad iš lėktuvo išlaipinta 40-metė keleivė nebuvo suimta, o pareigūnai incidentą priskyrė viešosios tvarkos pažeidimui.

Pagal Federalinės aviacijos administracijos (FAA) nustatytas taisykles, visi į JAV ir iš JAV skrendantys keleiviai privalo dėvėti kaukes arba užsidengti veidą, kad būtų apribotas COVID-19 plitimas. Organizacijos teigimu, vis dažniau pasitaiko incidentų, susijusių su nedrausmingais keleiviais. Anot FAA, vien pernai buvo gauta 5 tūkst. pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas