Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas pasų reitingas: lietuviškas – tarp vertingiausių pasaulyje

Trijų valstybių pasai yra stipriausi pasaulyje – Japonijos, Singapūro ir Pietų Korėjos. Šių valstybių piliečiams nereikalingos vizos lankymuisi 189-iose pasaulio valstybėse, rodo naujausi „Passport Index“ reitingo duomenys.
Pasas
Pasas / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Pasas Viza

Nedaug nuo pirmą vietą besidalijančios trijulės atsilieka Vokietija (188 valstybės). Po jos seka Danija, Suomija, Prancūzija, Italija ir Švedija (187).

Lietuva per metus pakilo iš 11 į 10 vietą, kurią dalijasi su Latvija ir dar trimis valstybėmis. Lietuviams vizos nereikia vykstant į 180 šalių.

Šiemet yra paskelbta, kad lietuviai be vizos galės vykti dar į dvi šalis – Tailandą (daugiau skaitykite čia: Lietuviams Tailandas įvedė bevizį režimą: ką dar svarbu žinoti?) bei Uzbekiją (sąlygas rasite čia).

10 vieta reiškia, kad lietuviškas pasas patenka tarp 32 galingiausių pasų pasaulyje. Tai – geriausias rezultatas nuo 2006-ųjų, kai Londone įsikūrusi konsultantų įmonė „Henley ir partneriai“ bei Tarptautinė oro transporto asociacija pradėjo skelbti šį sąrašą.

Kas ketvirtį skelbiamame reitinge pasai išrikiuojami pagal tai, kiek laisvai gali keliauti jį turintys piliečiai. Sudarytojai atsižvelgia į tai, kiek valstybių žmogus gali aplankyti be vizos ar vizą gauti vos atvykęs į šalį.

Paskutiniai šiame reitinge – Irako ir Afganistano pasai (30).

Detaliai išsinagrinėti visą vertingiausių pasaulyje pasų sąrašą galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas