Liepą restoraną atidarė grupė savanorių, tarp kurių – mokslininkas, inžinierius ir bankininkas. Restorane patiekalai gaminami iš prekybos centrams ar ūkiams atlikusio maisto. Produktai yra galiojantys, tačiau neparduodami dėl, pavyzdžiui, keistos daržovių formos, pažeistos pakuotės ir pan.
„Mes esame 12-os žmonių grupė, mus jungia ta pati aistra – kova prieš švaistymą“, – cituojamas vienas restorano įkūrėjų. Restoraną valdo pelno nesiekianti organizacija, kuri taip pat siūlo pamokas, kaip iš maisto likučių namie pasigaminti skanius patiekalus.
Komanda du kartus per savaitę surenka nereikalingą maistą iš ūkių ir prekybos centrų. Kadangi niekada nežino, ką gaus, virtuvės šefas Danielis Roickas nuolat turi pasitelkti vaizduotę. Valgiaraštis keičiasi kasdien – daugiausia čia siūlomi vegetariški ir veganiški patiekalai.
Trijų patiekalų pietūs ar vakarienė savaitgalį čia kainuoja apie 22 eurus.