Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas restoranas Berlyne tikriems gurmanams: visi patiekalai – iš atliekų

Tylioje paprastai it avilys triukšmingo Berlyno rajono Neukolno gatvėje įsikūrusi į kitas vintažines kavines panaši užeiga: atviros plytos, nederantys baldai, žvakės stiklainiuose. Tačiau „Restlos Glücklich“ yra ypatingas Berlyno restoranas, mat patiekalai čia gaminami iš maisto atliekų, pasakoja „The Guardian“.
„Restlos Gluecklich“ restoranas Berlyne
„Restlos Gluecklich“ restoranas Berlyne / „Restlos Gluecklich“ nuotr.

Liepą restoraną atidarė grupė savanorių, tarp kurių – mokslininkas, inžinierius ir bankininkas. Restorane patiekalai gaminami iš prekybos centrams ar ūkiams atlikusio maisto. Produktai yra galiojantys, tačiau neparduodami dėl, pavyzdžiui, keistos daržovių formos, pažeistos pakuotės ir pan.

Cosy #popup #restaurant. Aufessen Event tomorrow at 7pm

A photo posted by Restlos Glücklich (@restlos_gluecklich) on

„Mes esame 12-os žmonių grupė, mus jungia ta pati aistra – kova prieš švaistymą“, – cituojamas vienas restorano įkūrėjų. Restoraną valdo pelno nesiekianti organizacija, kuri taip pat siūlo pamokas, kaip iš maisto likučių namie pasigaminti skanius patiekalus.

Komanda du kartus per savaitę surenka nereikalingą maistą iš ūkių ir prekybos centrų. Kadangi niekada nežino, ką gaus, virtuvės šefas Danielis Roickas nuolat turi pasitelkti vaizduotę. Valgiaraštis keičiasi kasdien – daugiausia čia siūlomi vegetariški ir veganiški patiekalai.

Trijų patiekalų pietūs ar vakarienė savaitgalį čia kainuoja apie 22 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento