Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujųjų metų sutikimas Tailande: patarimai, kur ir kaip švęsti

Ar žinojote, kad Tailande Naujieji metai švenčiami net tris kartus? Be mums įprasto Naujųjų metų sutikimo čia sausį-vasarį (data kinta pagal mėnulio kalendorių) švenčiami ir Kinų Naujieji metai bei Songkranas – Tajų Naujieji metai (balandžio 13 d).
Bankokas, Tailandas
Bankokas, Tailandas / 123RF.com nuotr.

Šiame straipsnyje aptarsime, kur ir kaip Tailande galima palydėti senuosius bei sutikti Naujuosius metus gruodžio 31 d.

Tailandas – didelė šalis, kurioje yra daugybė pasirinkimų visiems keliautojams. Norintys Naujuosius sutikti triukšmingai, gali rinktis iš gausios vakarėlių įvairovės. Norintys ramaus šventės paminėjimo ar unikalių patirčių, gali vykti į patyrimines keliones bei poilsiauti atokiuose kurortuose. Žemiau pateikiame keletą alternatyvų Naujųjų metų išvakarėms skirtinguose Tailando regionuose.

Čiang Majaus žibintų festivalis

Šiaurės Tailando pažiba – Čiang Majus (angl. Chiang Mai) – kviečia Naujuosius metus sutikti visą padangę nutvieskiant skrajojančiais žibintais. Tai yra tradicinė ceremonija, kurios metu į dangų paleidžiami šimtai popierinių žibintų, nešančių norus ir svajones artėjantiems metams. Šioje ceremonijoje dalyvauja tiek vietiniai, tiek turistai.

Tailandieciai.lt nuotr. / Kylantys žibintai
Tailandieciai.lt nuotr. / Kylantys žibintai

Čiang Majuje yra gausu stilingų viešbučių, restoranų bei dėmesio vertų lankytinų vietų. Čia verta apsistoti ilgesnį laiką bei artimiau susipažinti su Šiaurės Tailando kultūra. Iš Čiang Majaus patogu nuvykti į Čiang Rajų (angl. Chiang Rai) ir jo įspūdingas šventyklas, bei netoliese esantį ryžių laukų apsuptą Pajaus miestelį.

Bankoko miesto panorama

Bankokas garsėja savo dangoraižiais ir aukštai įsikūrusiais viešbučiais bei restoranais, iš kurių atsiveria nuostabūs vaizdai. Įsivaizduokite, koks magiškas jausmas būtų Naujųjų metų išvakarėse stebėti fejerverkų nušviestą miesto panoramą iš baseino ant viešbučio stogo…

Žinoma, Bankoke galima rinktis iš daugybės įvairių būdų sutikti Naujuosius – nuo prabangios vakarienės kruize Čau Prajos upe ar nesibaigiančių vakarėlių Khao San gatvėje, iki naktinių budistų maldų šventyklose (tai tradicinis ritualas). Trumpai tariant, Bankokas – labai aktyvus ir įvairiapusis miestas, kur veiklos sau gali rasti kiekvienas.

Tailandieciai.lt nuotr. / Bankoko kruizas
Tailandieciai.lt nuotr. / Bankoko kruizas

Dvasinės patirtys egzotiškoje gamtoje

Tailande yra itin didelė sąmoningumo šalininkų bendruomenė. Dvasinių patirčių ieškantys keliautojai dažnai renkasi Pangano salą. Čia gausu jogos, meditacijos bei holistinės terapijos renginių. Nors Naujųjų metų išvakarėse Pangano saloje vyksta didžiulis vakarėlis, tačiau čia yra ir ramesnių kampelių, kur galima prisijungti prie dvasinių praktikų.

Alternatyvų prasmingam ir unikaliam Naujųjų metų sutikimui galima rasti ir kitose Tailando salose. Kartais visai nebūtina daug planuoti, ieškoti, organizuoti – užtenka atsidurti nuostabioje Tailando gamtoje ir pajausti čia tvyrančią magišką atmosferą.

Tailandieciai.lt nuotr. / Meditacijų praktikos
Tailandieciai.lt nuotr. / Meditacijų praktikos

Patajos kurorto linksmybės

Tailando vakarėlių sostinė Pataja yra mylima aktyvaus naktinio gyvenimo mėgėjų. Šiame kurorte Naujieji metai sutinkami triukšmingame festivalyje ant jūros kranto, su daug šviesų, šventinių dekoracijų ir fejerverkų. Atvykus čia tikrai neteks nuobodžiauti.

Pataja yra lengvai pasiekiama iš Bankoko. Iš jos taip pat patogu keliauti į netoliese esančias salas, pvz., Čango salą. Jei norite vakarėlius suderinti su ramiu poilsiu ant jūros kranto – Pataja gali būti puikus pasirinkimas.

Tailandieciai.lt nuotr. / Patajos naktinis gyvenimas
Tailandieciai.lt nuotr. / Patajos naktinis gyvenimas

Domitės kelione į vieną iš aukščiau minėtų Tailando vietų? Daugiau informacijos galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas