Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neregėtas skandalas Italijoje: turistų pamėgtas miestas pavadintas „prostitute“

Cecilie Hollberg sukėlė pasipiktinimą pastabomis apie Toskanos regiono sostinę, kurią „drasko turizmas“, rašoma „The Guardian“.
Florencija, Italija
Florencija, Italija / Shutterstock nuotr.

Masinis turizmas Florenciją pavertė „prostitute“, pareiškė viena iš miesto muziejaus direktorių, sukeldama politikų, įskaitant Italijos kultūros ministrą, pasipiktinimą.

„Kai miestas tampa prostitute, jam sunku vėl tapti mergele“, – žurnalistams sakė Cecilie Hollberg, Galleria dell'Accademia, kurioje saugoma Mikelandželo Dovydo statula, direktorė.

Florencija yra labai graži, ir aš norėčiau, kad ji grįžtų pas savo piliečius, o ne būtų draskoma turizmo“, – pridūrė vokiečių istorikė, skųsdamasi dėl normalių parduotuvių trūkumo gatvėse, kuriose pilna suvenyrų.

Tačiau „jau per vėlu“, – sakė ji, kaip rašo dienraštis „La Repubblica“, įspėdama, kad jei nebus „absoliutaus“ skaičiaus stabdymo, „nebematysime jokios vilties“.

Vėliau galerija paskelbė pareiškimą, kuriame C.Hollberg atsiprašė „už netinkamus žodžius“ apie „miestą, kurį myli“.

Kai miestas tampa prostitute, jam sunku vėl tapti mergele.

„Norėjau pasakyti, kad Florencija visai Italijai turi būti vis sąmoningesnio turizmo, o ne turizmo, kai į jį atsitrenkiama, liudininkė“, – sakė ji.

123rf.com nuotr. / Florencija, Italija
123rf.com nuotr. / Florencija, Italija

Tačiau kultūros ministras Gennaro Sangiuliano pareiškė, kad jos žodžiai yra „rimti ir įžeidžiantys“ Florenciją ir visą Italiją, ir pagrasino imtis veiksmų, sakydamas, kad „įvertins visas atitinkamas iniciatyvas“ pagal galiojančius teisės aktus.

Nacionalistinė premjerės Giorgia Meloni vyriausybė buvo kaltinama siekiu į aukščiausius kultūros postus iškelti daugiau italų, taip pat daugiau žmonių, prijaučiančių jos dešiniosioms pažiūroms.

Praėjusiais metais ministrai pritarė pakeitimui, pagal kurį operos vadovai, sulaukę 70 metų, privalo palikti savo darbo vietas, o ši priemonė plačiai vertinama kaip būdas pašalinti iš pareigų konkrečius užsieniečius.

Jos žodžiai yra „rimti ir įžeidžiantys“ Florenciją ir visą Italiją.

Florencijos mero pavaduotoja Alessia Bettini taip pat pasisakė prieš C.Hollberg, sakydama, kad jei miestas yra prostitutė, „ar tada florentiečiai yra prostitutės vaikai, o turistai – prostitutės klientai?“

Buvęs premjeras Matteo Renzi, Florencijos senatorius, sakė, kad C.Hollberg „turėtų atsiprašyti arba atsistatydinti“.

123rf.com nuotr. / Florencija, Italija
123rf.com nuotr. / Florencija, Italija

Galerijos direktorė yra naujausia Italijos pareigūnė, išreiškusi susirūpinimą dėl nekontroliuojamo turizmo poveikio, ypač tokiuose miestuose kaip Florencija, kurios istorinis centras didžiąją metų dalį yra pilnas minios žmonių, ir Venecija.

Po to, kai Jungtinių Tautų kultūros organizacija perspėjo, kad Venecija gali prarasti brangų paveldo statusą, ji pernai paskelbė apie planus išbandyti bilietų sistemą, kuria siekiama kontroliuoti lankytojų skaičių ir kuri pradedama taikyti balandžio mėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas