Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netrukus JK prasidės privaloma saviizoliacija viešbučiuose

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė rezervavo tūkstančius viešbučių kambarių po to, kai nusprendė, jog nuo vasario 15-osios įsigalios naujoji tvarka, numatanti iš 33 valstybių grįžtančių britų ir airių privalomą saviizoliaciją viešbučiuose.
Viešbutis. Asociatyvi nuotr.
Viešbutis. Asociatyvi nuotr. / 123rf.com nuotr.

Naujoji tvarka numato, jog JK ir Airijos piliečiai, grįžtantys į JK iš 33 „raudonojo sąrašo“ valstybių, kuriose užfiksuotos naujosios koronaviruso atmainos, privalės saviizoliuotis 10-iai dienų viešbučiuose, už kuriuos privalės susimokėti.

Naujoji tvarka galios tik grįžtantiems britams ir airiams, kitų šalių gyventojų atvykimas iš „raudonojo sąrašo“, apimančio didžiąją dalį Pietų Amerikos, pietinę Afriką ir Jungtinius Arabų Emyratus, šalių yra draudžiamas.

Visą valstybių sąrašą galima rasti čia.

Viešbučiuose saviizoliacijoje esantys asmenys bus maitinami tris kartus per dieną savo kambariuose. Jei saviizoliacijoje esantys asmenys turės išeiti laukan, pavyzdžiui, parūkyti ar įkvėpti gryno oro, juos lydės viešbučių apsaugos darbuotojai. Taip pat apsaugos darbuotojai patruliuos viešbučių viduje ir išorėje siekiant užkirsti kelią kitų asmenų patekimui į viešbučius, kuriuose vykdoma saviizoliacija.

Vyriausybės prognozėmis, kasdien iš šalių, kuriose užfiksuotos naujosios koronaviruso atmainos, į JK sugrįš daugiau nei po 1 000 žmonių, todėl jų saviizoliacijai pradėti rezervuoti šalia oro uostų esančių viešbučių kambariai. Grįžtančiųjų saviizoliacijai bus naudojami šalia Heathrow, Gatwick, Londono Sičio, Birmingamo, Bristolio, Mančesterio, Edinburgo, Glazgo ir Aberdyno oro uostų esantys viešbučiai.

Kartu bus didinamos baudos už karantino pažeidimus.

Opozicinė Leiboristų partija sukritikavo šalies vyriausybę, jog grįžtančiųjų saviizoliacijos viešbučiuose planai pradėti įgyvendinti pernelyg vėlai, praėjus daugiau nei 50 dienų nuo tada, kai tarp Anglijos gyventojų buvo užfiksuota koronaviruso Pietų Afrikos atmaina.

Iki vasario 3-iosios pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze buvo paskiepyti beveik 10,5 milijono JK gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas