Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegija atvers sienas daugumai kaimynių

Norvegija pranešė, kad pirmadienį vėl atvers savo sienas kaimynėms, išskyrus didžiąją dalį Švedijos, kuri vis dar kovoja su koronaviruso protrūkiu.
Oslas
Oslas / 123rf.com nuotr.

Oslas jau buvo nurodęs, kad nuo pirmadienio atidarys savo sieną su Danija, o netrukus šią priemonę taikys ir Suomijai bei Islandijai.

Apribojimai taip pat bus panaikinti kai kurioms Švedijos dalims, tačiau tik „regionuose, kuriuose epidemijos lygis yra priimtinas“, penktadienį žurnalistams pareiškė ministrė pirmininkė Erna Solberg.

Tai reiškia, kad tik keliautojams iš pietryčių Švedijos Gotlando salos Baltijos jūroje bus leista įvažiuoti į Norvegiją be pareigos karantinuotis.

Pasak E.Solberg, kelionių apribojimų panaikinimas vis dar kelia pavojų, nepaisant to, kad daugelis kaimyninių šalių suvaldė koronavirusinės infekcijos protrūkį.

„Esama pavojaus, kad iš užsienio įvežta infekcija lems protrūkio atsinaujinimą“, – perspėjo ji.

Oslas planuoja kas 14 dienų iš naujo įvertinti epidemiologinę situaciją regione.

Europos Komisija šią savaitę kreipėsi su prašymu nuo pirmadienio panaikinti su virusais susijusius kelionių apribojimus Europos Sąjungoje.

Norvegija nėra ES narė, tačiau yra pasirašiusi Šengeno susitarimą dėl kelionių be patikrinimų pasieniuose 26 Europos valstybėse.

Tuo tarpu nuo pirmadienio Oslas leis susibūrimus iki 200 žmonių, išlaikant socialinį atstumą. Šiuo metu leidžiami ne didesni nei 50 žmonių susibūrimai.

Duris vėl atvers baseinai, sporto salės ir vandens pramogų centrai.

Norvegija, kurioje koronavirusinė infekcija sukėlė 242 mirtis, šiuo metu per dieną nustato tik po keletą užsikrėtimo atvejų.

Griežtų karantino priemonių vengusi Švedija, priešingai, užregistravo daugiau kaip 4 600 mirčių, sukeltų koronavirusinės infekcijos, o kasdien nustatoma dešimtys naujų užsikrėtimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai