Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasaulio užsidariusios dvi šalys ruošiasi „kelionių burbulo“ eksperimentui

Naujoji Zelandija baigia susitarti dėl ilgai laukto „kelionių burbulo“ su kaimynine Australija ir kitą mėnesį praneš, kada galės atsinaujinti kelionės trans-Tasmanijoje, pirmadienį pranešė Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.
Naujoji Zelandija
Naujoji Zelandija / 123rf.com nuotr.

Kalbėdamas beveik praėjus lygiai metams, kai Naujoji Zelandija uždarė sienas prasidėjus COVID-19 pandemijai, J.Ardern pripažino, kad daugelis šalies gyventojų nekantrauja sulaukti galimybės keliauti be karantino į Australiją ir atgal.

Visgi ji teigė, kad vyriausybė laikysis atsargaus požiūrio, leidusio iš esmės suvaldyti viruso protrūkį 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje, kurioje virusas nusinešė vos 26 žmonių gyvybes.

„Daugelis Naujosios Zelandijos gyventojų jaudinasi, jie nenori rizikuoti viskuo, dėl ko taip sunkiai kovojome“, – pažymėjo premjerė per spaudos konferenciją.

Iki pandemijos Australija buvo didžiausias į Naująją Zelandiją atvykstančių lankytojų šaltinis, o daugelis naujazelandiečių turi giminaičių Australijoje.

Visiems užsieniečiams, atvykstantiems į Naująją Zelandiją, šiuo metu taikomas dviejų savaičių karantinas, tačiau J.Ardern pažadėjo balandžio 6 dieną pranešti, kada šis reikalavimas bus panaikintas.

Pasak premjerės, kai kurių plano aspektų aptarimas artėja prie pabaigos, įskaitant kontaktų sekimo tvarką ir patikrinimą, ar oro linijos yra pasirengusios kelionių atnaujinimui.

Jos teigimu, svarbiausia atsižvelgti į tai, kas nutiktų, jei Australijoje įvyktų didelis viruso protrūkis, kuris paskatintų tūkstančius atvykusių Naujosios Zelandijos gyventojų skubėti grįžti namo.

Australija nuo spalio leidžia atvykti Naujosios Zelandijos gyventojams be karantino, nors susitarimas keletą kartų buvo trumpam sustabdytas dėl viruso protrūkių Oklande.

Australija taip pat yra viena iš sėkmingiausių šalių sulaikiusi koronaviruso pandemiją – 25 mln. gyventojų turinčioje šalyje užfiksuota mažiau nei 1 000 mirčių ir apie 29 000 užsikrėtimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas