Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo turistų seniai pavargusios šalies prezidentas sienas uždarytas norėtų išlaikyti metus

Praha – vienas gražiausių miestų pasaulyje. Tad nieko ir nestebina, kad vienas turistų lankomiausių. Kiekvieną vasarą senamiestis ir barai būna sausakimši nuo keliautojų, kurie čia atvyksta pasižiūrėti senovinės architektūros, pasivaikščioti Vltavos upės pakrante ar tiesiog pasimėgauti nebrangiais restoranais ir barais.
Čekija
Praha, Čekija / 123rf.com nuotr.

Turistai Prahai jau ilgą laiką yra labai svarbūs, bet pastaraisiais metais Čekijos sostinė stipriai kentėjo dėl perteklinio turizmo. Vietiniai žmonės skundėsi susisiekimo problemomis, augančiomis paslaugų kainomis, o labiausiai – dėl brangstančios būsto nuomos. Daug butų, ypač senamiestyje, atiduoti trumpalaikei nuomai turistams, tad vietiniams pasiūla lieka ne tokia ir didelė.

Kaip ir daugelyje Europos šalių, Čekijoje dabar galioja karantinas ir griežti kelionių draudimai. Čekai šią vasarą paraginti mėgautis savo šalies grožiu, jiems (su nedidelėmis išimtimis) draudžiama išvykti iš šalies, o kitų šalių piliečiams – atvykti. Šalies prezidentas norėtų, kad sienos išliktų uždarytos net visus metus.

Sekmadienį radijo interviu prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, kad apribojimai pasieniuose turėtų tęstis metus tam, kad „nebūtų naujos infekcijos bangos, kurią sukeltų keliautojai, vykstantys į šalis, kuriose epidemija dar nėra pasibaigusi“.

Jis pats sakė vasarą leisiantis savo name Vysočinos regione, o ir tautiečius paragino keliauti po savą šalį.

Visgi Čekijos prezidentas turi nedaug galių šiuo klausimu, o vyriausybės pozicija yra kitokia. Šalies užsienio reikalų ministras Tomas Petricekas yra paskelbęs, kad jau tariamasi su Austrija ir Slovakija dėl sienų atidarymo.

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Vojtěchas neseniai kalbėjo, kad nereikėtų tikėtis neriboto keliavimo šią vasarą. Visgi, jo teigimu, čekams gali būti leista keliauti į kai kurias šalis, kuriose epidemiologinė situacija yra pakankamai gera.

Pavyzdžiui – į Kroatiją ir Slovakiją. Būtent į šias šalis leisti keliauti ragina ir šalies kelionių agentūros bei kitos turizmo bendrovės. Kroatija yra itin populiari čekų atostogų kryptis. Taip, anot Čekijos turizmo atstovų, būtų padėta tiek patiems čekams, tiek kaimyninės šalies verslui. Tokį planą jos pavadino „koronos koridoriumi“. Ar jam pritars šalies valdžia – dar neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas