Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuošali Europos sala kviečia joje 7 mėnesius gyventi nemokamai

Ieškote mažiau žinomos vietos, kur norėtumėte pagyventi kelis mėnesius? Didžioji Blasketo sala (Great Blasket) ieško dviejų žmonių, kurie apsigyventų joje septyniems mėnesiams. O maistas ir būstas bus suteikti nemokamai.
Didžioji Blasketo sala
Didžioji Blasketo sala / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Airija Kelionės

Žinoma, tiesiog maisto ir stogo virš galvos niekas taip neduos – būsimieji gyventojai turės ir pareigų. Septynis mėnesius reikės prižiūrėti mažytę kavinaitę ir turistams nuomojamus kotedžus.

Didžioji Blasketo sala nėra itin populiari vieta. Čia nėra turistų minių, yra vos keli gyventojai. Airijos pietvakariuose esanti sala pasiekiama tik laivais iš gretimų salų.

Balandį Didžiojoje Blasketo saloje prasideda turizmo sezonas, ir vietos gyventojai ieško dviejų žmonių, kurie galėtų čia gyventi iki rudens. Skelbime rašoma, kad kavinę ir tris nuomojamus namelius reikėtų prižiūrėti nuo balandžio 1 d. iki spalio mėnesio. Maistas ir būstas bus suteikiami.

Bendruomenė šioje saloje visuomet buvo nedidelė – geriausiais laikais čia buvo registruota 160 gyventojų. Tačiau pastaraisiais dešimtmečiais jų čia buvo vos keletas, nors Airijos valdžia pradėjo skatinti šios salos apgyvendinimą.

Vos 4 kv. m sala turi savų iššūkių – čia nėra nei elektros, nei karšto vandens, nei interneto. Žmogaus mažai paliestoje gamtoje teks verstis su žvakėmis, židiniu ir krosnimi. Tiesa, yra nedidelė vėjo jėgainė, kuri sukuria tiek elektros, kad būtų galima pasikrauti vieną telefoną, tad visiškai atkirsti nuo civilizacijos nebūtumėte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas