Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuosava sala Škotijoje – už buto Vilniuje kainą: ar norėtumėte turėti savo miniatiūrinę karalystę?

Jei kada nors norėjote ištrūkti iš kasdienio gyvenimo rutinos ir išvykti į atokią salą, kurioje nėra kitų gyventojų, dabar galbūt turite progą, rašoma CNN.
 Barlocco sala, Škotija
Barlocco sala, Škotija / Vida Press nuotr.

Prie pietinės Škotijos pakrantės esanti Barlocco sala parduodama už daugiau nei 150 tūkst. svarų sterlingų (apie 170 tūkst. eurų).

„Labai romantiškas jausmas turėti savo nuosavą privačią Škotijos salą, kurioje galima pabėgti nuo kasdienio gyvenimo šurmulio ir mėgautis ramybe gražiausioje aplinkoje“, – sakė „Galbraith Group“ pardavimų agentas Aaronas Edgaras.

Mažai tikėtina, kad pirkėjas bus į darbą važinėjantis žmogus. Artimiausias miestas yra maždaug už 6 mylių (10 km), o artimiausia traukinių stotis – Damfrise, iki kurios autobusu galima nuvažiuoti per valandą. Londonas ir Edinburgas yra atitinkamai už daugiau nei 350 ir 100 mylių (563 ir 161 km).

Saloje, kurios vešli žalia žolė ir uolų atodangos driekiasi iki pat jūros, yra apie 25 akrų (apie 10 ha) ploto, tačiau joje nėra jokių pastatų, tik tvenkinys, kuriame žiemos mėnesiais yra vandens gyvuliams ir laukiniams gyvūnams.

Kaip teigiama skelbime, saloje niekas niekada neprašė leidimo statyti. todėl pirkėjas turėtų išsiaiškinti plėtros galimybes su vietos valdžios institucijomis.

Atoslūgio metu salą galima pasiekti pėsčiomis, traktoriumi arba keturračiu motociklu. Likusį laiką yra žvirgždėtas paplūdimys, kuriame galima nuleisti inkarus valtims – „galima tyrinėti salą, maudytis šaltame vandenyje... ir pasimėgauti pikniku prie vandens“, – pridūrė agentas.

Vida Press nuotr. / Vaizdas į Barlocco salą, Škotija
Vida Press nuotr. / Vaizdas į Barlocco salą, Škotija

Sala yra ypatingos mokslinės svarbos vietovėje – JK teritorijoje, kuri laikoma ypač svarbia dėl joje esančių retų faunos ar floros rūšių. Ji yra prieglobstis įvairiems laukiniams gyvūnams, įskaitant didžiąsias juodakakles ir retus augalus, pavyzdžiui, uolines jūrų levandas ir kvapiąsias orchidėjas.

Agentas tikisi didelio susidomėjimo šia miniatiūrine karalyste. „Mes pastebėjome didelę vidaus ir tarptautinių šalių paklausą privačioms saloms, nes Škotijoje pardavėme keletą tokių salų“, – sakė Edgaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas