Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nustebsite: poilsis Cristiano Ronaldo ar Brado Pitto pamėgtuose kurortuose įkandamas kiekvienam

Ko iš poilsio tikisi Bradas Pittas ir karališkos šeimos nariai? Paprastai įsivaizduojame, kad prabangių ir dažnam neįperkamų apartamentų ir kažko, kas mums nepasiekiama. Kelionių organizatoriaus „Coral Travel“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims Olga Belova, tikina, kad tai – mitas. Didžiausios pasaulio garsenybės ilsisi ten, kur atostogauja nemaža dalis europiečių ir mėgaujasi bei vertina privalumus, kurie kiekvienam yra įkandami, o kai kurie ir nemokami, kaip nepakartojami gamtos reginiai, puikus oras, besišypsantys vietiniai gyventojai ir atostogų nuotaika.
Bodrumas
Bodrumas / „Shutterstock“ nuotr.

Jei jūsų paklaustų, kur atostogauja garsiausios planetos žvaigždės, gali būti, kad net nenutuoktumėte, jog taip arti – vos kelios valandos lėktuvu nuo jūsų. Dar labiau nustebtumėte, kad jūsų bičiuliai ar net jūs patys esate buvę karališkų atostogų vietose ar šalia jų. Yra kampelių Europoje, kuriuos renkasi daugybė garsenybių – nuo futbolininko Cristiano Ronaldo, aktoriaus Brado Pitto iki karališkosios šeimos narių.

Jei kalbėtume apie Europą, garsenybės ypač pamėgusios saulės numylėtą Turkijos rivjerą – Antaliją, Alaniją, Bodrumą, Kemerą, Beleką ir Sidę – bei Juodkalniją, kurios nepakartojamą Budvos regioną ypač vertina Holivudo žvaigždės. Garsenybės, kas be ko, tokiam poilsiui išleidžia nemenkas sumas, tačiau įdomiausia, kad kokybiškos, įsimintinos ir įspūdingos atostogos gali būti įkandamos ir kiekvienam norinčiam.

Kodėl žvaigždės renkasi minėtas vietas? Priežasčių galybė, tačiau vis tik – kalbėdamos apie Turkijos rivjerą, garsenybės įvardija platų žėrinčių paplūdimių spektrą – nuo populiariųjų iki tokių, kur atokiai mėgausitės ramybe. Kalnų orą, lūkesčius atitinkantį, o dažnai ir pranokstantį aptarnavimą bei jachtas – ar plauktumėte jose, ar tik stebėtumėte nuo kranto, jos kuria ypatingą atostogų atmosferą it iš pasakiško atviruko.

„Shutterstock“ nuotr./Šv. Stefano sala
„Shutterstock“ nuotr./Šv. Stefano sala

Šiuolaikiniame skubančiame pasaulyje į prabangių atostogų planą įeina ir galimybė pabėgti nuo šurmulio, atrasti vietelę, kur galima tiesiog ramiai pabūti su savimi, šeima, tuo pačiu turint galimybę čia pat pasimėgauti nepakartojama gamta, maistu, o pritemus – siautulingu miesto šurmuliu. Šį kriterijų puikiai atitinka Budvos kurortas Juodkalnijoje, beje, kuri europiečiams lėktuvu lengvai pasiekiama vos per 2–3 val.

Svarbu paminėti, kad dalykai, kuriuos itin vertina ir žvaigždės – savita kultūra, puikus susisiekimas, oras, nepakartojami kraštovaizdžio vaizdai ir poilsio kokybė – pasiekiami ne tik už didžiulius pinigus. Minėtais privalumais gali mėgautis kiekvienas keliautojas: apsistojęs garsenybių pamėgtuose kurortuose, bet pasirinkęs poilsį viešbutyje už įkandamą kainą, atostogautojas galiausiai išloš tokias pat karališkas atostogas.

Prieinama kiekvienam

Turkijos rivjera sukviečia po savo saule pasimėgauti visus atostogų mylėtojus – ir planetos garsenybes taip pat. Tarp daugiau nei 500 Turkijos paplūdimių rastume daugybę įžymybių pamėgtų – nuo Kemero, Beleko iki Sidės, nors reikėtų paminėti, kad vienu iš didžiausių Turkijos „koziriu“ vadinamas Bodrumas. Pastarasis dažnai linksniuojamas kaip prabangaus poilsio sostinė, todėl dažnas klaidingai pamano, kad atostogos šiame kurorte įperkamos tik pasiturintiems bei garsenybėms. Bodrumas poilsiautojams yra dosnus potyrių, nepakartojamų reginių, kokybiško maisto, autentikos, bet kartu ir modernumo.

„Shutterstock“ nuotr./Bodrumas
„Shutterstock“ nuotr./Bodrumas

Nuostabus senamiestis – balti namukai su melsvais akcentais, puošti gėlėmis ir apaugę vynuogėmis, kiekvienam keliautojai sukelia sentimentus. Nors pats Bodrumas jau gana modernus miestas, senamiestis vis dar alsuoja senąja dvasia, keliautojams leidžiančia ne tik susipažinti su istorija, architektūra, kultūra, bet ir įamžinti save įspūdingo grožio asmenukėse.

Poilsis Bodrume – tikra atostogų pasaka, miestas kviečia į nepakartojamus pasivaikščiojimus platesnėmis ir siauresnėmis gatvelėmis, klajones ir pažintį su miesto ritmu, turkų tradicijomis ir, be abejo, savita virtuve. Vakare stebėti saulės laidą sėdint paplūdimyje, prie pilies ar vienoje iš uosto kavinių – nepakartojamas jausmas. Vakarinės saulės apšviestas miestas, iškilusi pilis ir puikiai fone įsikomponavę laivų stiebai – atvirukas, kurį matysite realybėje. Štai tokio kokybiško poilsio į Turkijos rivjerą atkeliauja garsiausi pasaulio žmonės – nuo „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso, „Facebook“ savininko Marko Zuckerbergo, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio iki karališkosios šeimos atstovų – princo Harry ir jo žmonos Meghan, kurie biografinėje knygoje pasakojo, kad 2017 m. vasarą atostogas leido būtent Bodrume.

Tai, kad nuostabiajame Bodrume poilsiauja pasaulio garsenybės, tik patvirtina, kad rinktis šį Turkijos kampelį neabejotinai verta, tačiau nieko nepasako apie neįperkamumą, nors kartais toks įspūdis gal ir gali susidaryti. „Bodrume gausu ne tik viešbučių, kuriuose atostogos gali kainuoti daugiau kaip 5 000 Eur savaitei, tačiau gausu ir tokių viešbučių, kurie pasiūlys atostogas nuo 700 Eur asmeniui savaitei, o jų kokybe tikrai nenusivilsite. Kalbant apie kainą, svarbiausia, kad ir kurį viešbutį bepasirinktų atostogautojai pagal jų kišenę, pačiu ypatingu ir savitu Bodrumu mėgautis visi gali vienodai“, – komentavo „Coral Travel“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims O. Belova.

Idiliškas kampelis Juodkalnijoje

Įspūdingo grožio Budvos regionas taip pat dažnai įvardijamas kaip „išrinktųjų poilsio kampelis“. Kad taip sakoma, nenuostabu, nes būtent šį žemės kampelį savo atostogoms rinkosi tokios garsenybės kaip princesė Margaret, Richardas Burtonas, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, tačiau įpirkti poilsį čia ir mėgautis privalumais gali kiekvienas keliautojas.

„Shutterstock“ nuotr./Šv. Stefano sala
„Shutterstock“ nuotr./Šv. Stefano sala

Kas be ko, šio regiono viena iš vizitinių kortelių – Šv. Stefano sala. Pirmiausia, ji įspūdinga ir pasižiūrėti iš toliau, ką dažniausiai ir daro į Budvą atvykę poilsiautojai. Selfis su fone esančia gražuole Juodkalnijos sala – bus viena įsimintiniausių kelionės nuotraukų, nors aišku, daugelį vilioja ir dirstelėti, kaip nuostabus miestelis-sala atrodo iš vidaus. Ši galimybė suteikiama ne kiekvienam, tačiau pakanka užsisakyti vakarienę saloje – ir jau būsite įleisti bei patirsite vieną iš karališkų atostogų akcentų.

Kadaise nedideliu žvejų kaimeliu buvusi Šv. Stefano sala šiandien – turizmo įžymybė, kurią lanko pasaulio garsenybės ir ne tik. Tai – žymiausia Juodkalnijos vieta, nuo kurios atsiveria grakšti akmeninė vila Miločer, įsikūrusi rausvo smėlio paplūdimyje.

Keliavimui neabejingi žmonės čia užsuka daug ko, bet pirmiausia – unikalaus jausmo. Apsakyti, ką jauti atostogaudamas čia – sunku, o tai būtina patirti. Mažos koplytėlės, akmeniniai kotedžai, siauros gatvelės susilieja su įspūdingo grožio paplūdimiais ir žadą apimančia gamta. Sėdi, žiūri į visa tai ir supranti, nesugalvotum – ko trūksta, ką galėtum pridėti, nes reginys tiesiog tobulas. Viena aišku, jei sugalvosite čia pailsėti, greičiausiai to nepamiršite, o ir galvosite – kada galėčiau sugrįžti?

„Shutterstock“ nuotr./Budva
„Shutterstock“ nuotr./Budva

Tiesa, reikėtų pasakyti, kad nors ši nedidukė salelė yra pažiba, visi keliautojai susižavi ir mėgaujasi visu Budvos regionu, o nuveikti čia tikrai yra ką. Nesvarbu, apsistojote prabangiame ar mažesniame, bet jaukiame viešbutyje, promenadų jaukumas, paplūdimių žavesys, mažos unikalios bažnytėlės, nedidelės autentiškos kavinės ir šventišku vakaru dvelkiantys restoranai, siūlantys nepakartojamą gurmanišką patirtį, – atviri kiekvienam keliautojui.

Kiekviena kelionės detalė svarbi

„Coral travel“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims O. Belova svarstė, kad pasaulyje jau tikrai nedaug vietų, kurios būtų nepasiekiamos paprastam keliautojui, taip yra ir su garsenybių pamėgtomis vietomis. Galimybė mėgautis tuo pačiu miestu, gamtos grožiu, tik nebūtinai prašmatniausiuose viešbučiuose, suteikia kitų savaip prabangių patirčių. Vis tik, pašnekovė atkreipė dėmesį, kad norint pailsėti, kaip sakoma, prabangiai, bet nebrangiai, pravartu įvertinti kelias detales. Yra paslaugų, kurios lengvai įperkamos, tačiau nuo pat atostogų pradžios esmingai pakeičia keliavimo pojūtį ir poilsio kokybę.

Vienas iš tokių dalykų – greitasis pervežimas į viešbutį. Neretai, nusileidus lėktuvu, iki kurorto, kuriame ketinama praleisti atostogas, gali tekti vykti ne valandą ir ne dvi. Šeimai, keliaujančiai su vaikais, tai neretai sudaro papildomą rūpestį. „Atostogos gali prasidėti ne ilga ir varginančia kelione iki viešbučio, o patogiu, komfortišku greituoju pervežimu, kur tėra tik ne daugiau 2 sustojimų. Svarbu paminėti, kad, be komfortiškesnės kelionės, gaunamas ir privatus dėmesys. O galiausiai, pasirinkus greitąjį pervežimą, jūsų atostogos prasidės keliomis valandomis anksčiau, o tai ypač svarbi gero poilsio detalė. Visa tai ir dar daugiau įmanoma pasirinkus „Coral Travel Elite Service“ unikalų paketą, kur greitasis pervežimas jau įskaičiuotas į tam tikrų viešbučių poilsio kainą“, – naudingas galimybes komentavo „Coral Travel“ atstovė.

Tiesa, verta paminėti, kad karališko pojūčio atostogos gali prasidėti ir vos įsėdus į lėktuvą, pavyzdžiui, kai į Turkijos rivjerą pasirenkate skristi su „Turkish Airlines“. Skrendantiems šiomis oro linijoms įskaičiuotas didesnis bagažas, todėl galvos skausmo besiruošiant – ką įsidėti, o ką palikti namuose – bus mažiau, bet ne ką mažiau svarbios ir kitos skrydžio detalės, kurios kuria atostogų nuotaiką nuo pat pradžių.

Pradėti reikėtų nuo atostogautojams jau primiršto, bet labai malonaus ir palankiai vertinamo aspekto – įskaičiuoto maitinimo lėktuve, tęsiant sėdimomis vietomis su daugiau erdvės kojoms, o baigiant priešais kiekvieną keleivį esančiu interaktyviu ekranu, kur galima rasti naujausius filmus, muziką, žaidimus – taigi kelionė ne tik neprailgs, bet ir paliks malonių įspūdžių ir suaugusiems, ir mažiesiems keliauninkams.

Kokybiškos paslaugos, aptarnavimas ir nuoširdus dėmesys keliautojui – kur jis bebūtų, padaro atostogas įsimintinesnėmis. Kaip, iš pažiūros, smulkmena gali ilgam sugadinti kelionėje nuotaiką ar palikti prastą įspūdį, taip malonios papildomos detalės – jas pagerinti. Prabangios atostogos ne visada remiasi tik į didelius pinigus, bet ir į pasirinkimų rinkinį, kas gali suteikti tokias pat įsimintinas ir kone karališkas atostogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius