Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo pati nešvariausia viešbučio kambario vieta: daugelis apie tai net nesusimąsto

Atskleista nešvariausia viešbučio kambario ar atostogų metu nuomojamo kambario dalis, kuri kaip tik turėtų rūpintis jūsų švara.
Paaiškėjo pati nešvariausia viešbučio kambario vieta
Paaiškėjo pati nešvariausia viešbučio kambario vieta / Shutterstock nuotr.

Tyrimas parodė, kad nešvariausia vieta iš tiesų yra kriauklė, kurioje, daugelio svečių nuomone, galima praustis veidą, valytis dantis ir plautis rankas, rašoma „The Sun“.

Tačiau netikėti WaterFilterGuru.com paskelbti duomenys atskleidė, kad ant viešbučio kambaryje esančio vonios kambario čiaupo iš tikrųjų buvo daugiau nei 55 000 kartų daugiau bakterijų nei ant klozeto sėdynės.

Shutterstock nuotr. / Viešbučio vonios kambarys
Shutterstock nuotr. / Viešbučio vonios kambarys

Dar bjauresnis buvo bendro naudojimo kriauklės čiaupas, kuriame buvo beveik 60 000 kartų daugiau bakterijų nei ant klozeto sėdynės.

Apskritai atostogų metu nuomojamų patalpų vonios kambarių rezultatai buvo prasčiausi – juose aptikta tris kartus daugiau bjaurių mikrobų nei viešbučiuose.

Antroje vietoje ir viešbučiuose, ir poilsiautojų nuomojamuose būstuose atsidūrė dušo galvutės, kuriose buvo atitinkamai 25 000 kartų daugiau bakterijų nei klozeto sėdynėje.

Be to, mokslininkai aptiko 65 kartus daugiau bakterijų ant dušo rankenų, kuriomis dalijamasi, nei ant viešbučiuose esančių dušo rankenų.

Shutterstock nuotr. / Asociatyvi nuotr.
Shutterstock nuotr. / Asociatyvi nuotr.

Pačioje dušo galvutėje buvo daugiau nei dvigubai daugiau mikrobų.

Ir nors viešbučių vonios gali atrodyti viliojančiai po kelių valandų skrydžio lėktuvu, jos taip pat buvo 40 kartų nešvaresnės nei klozeto sėdynė.

Atostogų metu nuomojamų butų statistika vėlgi buvo dar prastesnė: vonioje aptikta 1500 kartų daugiau mikrobų nei viešbučiuose.

Manoma, kad šie duomenys iš dalies gauti dėl to, kad viešbučių valytojai daugiausia dėmesio skiria klozetams, nes manoma, kad jie yra nešvariausi.

Tai reiškia, kad kartais tokie patogumai, kaip kriauklė ir dušas, gali būti skubotai sutvarkomi arba į juos gali būti neatsižvelgiama.

Viena viešbučio darbuotoja taip pat atskleidė nešvariausias savo valomų kambarių dalis, įskaitant vieną daiktą, kuris, jos teigimu, plaunamas tik kartą per metus.

Viešbučio darbuotoja Evangeline išskyrė tris pagrindinius dalykus, kurių ji vengia, kai apsistoja viešbutyje.

Pirma, ji kruopščiai nušluosto televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį, nes jį laiko beveik kiekvienas kambaryje apsistojęs svečias.

Kitas dalykas jos sąraše – stiklinės, kurios, pasak Evangeline, nėra valomos taip kruopščiai, kaip ji norėtų.

123RF.com nuotr. / Stiklinė
123RF.com nuotr. / Stiklinė

Galiausiai, Evangeline plačiausiai aptarė lovos užtiesalą, kurį, jos šokiruojančiu teigimu, kartais galima skalbti tik kartą per metus.

O buvusi skrydžių palydovė pasidalijo trimis dalykais, kurių niekada neturėtumėte liesti viešbučio kambaryje.

Tarp šių daiktų buvo ir dekoratyvinės pagalvės, nes jos nėra dažnai skalbiamos, nepaisant to, kaip gražiai gali atrodyti.

Tuo tarpu kitą kartą, kai vyksite atostogauti, pasak ekspertų, taip pat turėtumėte būtinai įsidėti savo plaukų džiovintuvą.

„Shuterstock“ nuotr. / Plaukų džiovintuvas
„Shuterstock“ nuotr. / Plaukų džiovintuvas

Tyrimas atskleidė, kad jie dažnai gali būti nešvariausia viešbučio kambario dalis.

Atlikdamas „ABC News“ tyrimą, mikrobiologas Charlesas Gerbas ištyrė devynis Los Andželo viešbučių kambarius, kurie buvo nuo trijų iki penkių žvaigždučių.

Daugumoje viešbučio kambarių ant plaukų džiovintuvo buvo daugiau mikrobų nei ant klozeto sėdynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas