Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pabėgęs“ traukinys sustojo ant bėgių padėjus akmenis: be mašinisto įveikė net 70 km

Pasak geležinkelio pareigūnų, sekmadienį Indijos šiaurėje pabėgęs krovininis traukinys be mašinisto nuvažiavo beveik 45 mylias (apie 72 km) ir pasiekė net 46 mylių (apie 74 km) per valandą greitį, kol buvo sustabdytas.
Traukinys, Indija
Traukinys, Indija / Vida Press nuotr.

Traukinio nuotykis buvo užfiksuotas vaizdo įraše, kuris vėliau paplito socialinėje žiniasklaidoje ir kuriame matyti, kaip traukinys greitai juda bėgiais netoli stoties perono, rašoma CNN.

Dėl pabėgusio traukinio niekas nenukentėjo, o galiausiai jis buvo sustabdytas naudojant avarinius stabdžius ir ant bėgių padėjus akmenis, taip išvengiant didelės avarijos.

Traukinys iš Katua geležinkelio stoties Džamu ir Kašmyro valstijoje važiavo apie 1,5 valandos, kol galiausiai sustojo Hošiarpuro rajone Pandžabo valstijoje, pirmadienį CNN sakė Džamu ir Kašmyro geležinkelių ministerijos direktorius Prateekas Srivastavas.

Galiausiai jis buvo sustabdytas naudojant avarinius stabdžius ir ant bėgių padėjus akmenis.

„Dėl nežinomų priežasčių (lokomotyvo) mašinistas ir mašinisto padėjėjas išlipo. Jiems išlipus, traukinys pradėjo riedėti žemyn. Jie negalėjo į jį įlipti, – pridūrė jis.

– Galiausiai traukinys buvo nukreiptas į kelią, kurio nuolydis yra į kalną. Žinojome, kad gravitacija mums padės.“

Po incidento tyrimo mažiausiai keturi žmonės buvo nušalinti nuo pareigų, o Katua geležinkelio stotyje šiuo metu vyksta aukšto lygio tyrimas.

2018 m. balandį pabėgęs traukinys, kuriame buvo iki 1000 keleivių, nuvažiavo kelis kilometrus, kol buvo avariniu būdu sustabdytas.

Shutterstock nuotr. / Traukinys, Indija
Shutterstock nuotr. / Traukinys, Indija

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip traukinys, važiavęs iš vakarinės Gudžarato valstijos į Odišos valstiją rytuose, lekia pro stotis, o žiūrovai ir keleiviai bejėgiškai rėkia.

Traukinys galiausiai buvo sustabdytas, kai geležinkelininkai ant bėgių uždėjo medinius pleištus, tada traukinys su trenksmu sustojo.

Nė vienas maždaug iš 1000 keleivių per incidentą nenukentėjo, o traukinys galutinį kelionės tikslą pasiekė dviem valandomis vėliau, nei numatyta tvarkaraštyje.

Praėjusių metų birželį Indijoje įvyko viena iš daugiausiai aukų pareikalavusių geležinkelio katastrofų.

Platus Indijos geležinkelių tinklas, vienas didžiausių pasaulyje, buvo pastatytas daugiau kaip prieš 160 metų, valdant britų kolonijinei valdžiai. Šiandien daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio valstybėje kasdien 67 000 mylių (apie 108 000) bėgiais važiuoja apie 11 000 traukinių.

Praėjusių metų birželį Indijoje įvyko viena iš daugiausiai aukų pareikalavusių geležinkelio katastrofų, kai Odišos valstijoje susidūrus dviem keleiviniams ir krovininiam traukiniams žuvo mažiausiai 275 žmonės ir daugiau kaip 1000 buvo sužeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas