Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajūris laukia svečių: pakilę nuo Kalėdų stalo lietuviai planuoja Naujuosius

Lietuvos kurortai džiūgauja. Neįprastai daug laisvadienių atviliojo poilsiautojų. Ne išimtis ir pajūris. Šaltuoju metų laiku paprastai rymanti Palanga šiuo metu atgijo, ne taip gausiai, tačiau svečių sulaukė ir Neringa. Vieni poilsiautojai, čia šventę šv. Kalėdas, jau išvyko, kiti pakeliui sutikti Naujuosius metus.
Palangos eglė suspindo tūkstančiais kalėdinių šviesų.
Palangos eglė suspindo tūkstančiais kalėdinių šviesų. / Palangos savivaldybės nuotr.

„Dėkingas laikotarpis. Naujieji metai visuomet būna dėkingas laikas. Šiemet ypač anksti viskas buvo išparduota Naujųjų metų laikotarpiui, jau gruodžio 1-ąją. Ilgos išeiginės išjudino visus. Vieni suvažiavo penkiems kalėdiniams laisvadieniams, kiti – šiam savaitgaliui ir bus iki pat Naujųjų metų. Iš tiesų nuo kalendoriaus priklauso. Šiomis dienomis žiema buvo graži balta, kas atvažiavo, tikrai nenusivylė. Kai nedėkingai švenčių dienos išsidėsto, pasijunta, o kai susigrupuoja, visi viešbučiai pajunta“, – 15min sakė viešbučio „Palangos žuvėdra“ vadovas Kristupas Šliogeris.

Kalėdiniu laikotarpiu kainos yra žiemos sezono, tačiau Naujųjų metų sutiktuvėms pakyla iki vasaros kainų. Pigiausias numeris šiame viešbutyje Naujiesiems – 75 eurai. O per Kalėdas kaina siekė 40 eurų.

Naujųjų metų sutikimui viešbutis už 70 eurų asmeniui siūlo muzikinę programą, švediško stalo vaišes, fejerverkus. Restoranas jau visiškai užpildytas.

Naujųjų paieškos – nuo Kalėdų stalo

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė pastebėjo, kad vos pasibaigus Kalėdoms lietuviai susizgribo, kad dar neturi Naujųjų metų plano, tad viešbučiai ėmė kaipmat pildytis.

„Visi pakilo nuo stalų ir pradėjo galvoti apie Naujuosius. Esame įpratę, lietuviai turi tą bruožą, tad taip vyksta kiekvienais metais. Net ir gruodžio 31-ąją būna ieškančių“, – šypteli moteris.

Jos teigimu, šiuo metu viešbučiai jau užimti 90–100 proc.

„Didesni viešbučiai dar turi vietų, galimybę pasiūlyti nakvynę, bet jų sparčiai mažėja nuo antros Kalėdų dienos“, – sakė I.Valaitienė.

Dauguma svečių į kurortą plūstels šeštadienį arba sekmadienį. I.Valaitienės teigimu, poilsiautojai pasidalijo į dvi maždaug vienodas dalis – pusė atvyksta porai nakvynių, kita pusė – tik vienai.

„Nakvynė, galima sakyti, plius minus penkiolika eurų ir sukasi maždaug apie 100 eurų. Iš tiesų verta užsisakyti dvi nakvynes, nes šventinė naktis brangesnė, o antroji gerokai pigesnė, be to, tai tikrai kokybiškesnis laikas, galima spėti ir SPA pasimėgauti, ir į pajūrį nueiti, po J.Basanavičiaus gatvę ar pušyną pavaikščioti, yra užimtumo programų ir vaikams“, – sakė moteris.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė

Platus pasirinkimas

Anot asociacijos vadovės, Naujųjų metų sutikimui siūlomas iš tiesų platus spektras. Nieko nesuplanavę gali tiesiog keliauti J.Basanavičiaus gatve ir ras, kur praleisti šventinį vakarą pavartę įprastą ar specialųjį meniu.

Kita galimybė – rezervuoti vietą maždaug už 30 eurų. Į kainą įskaičiuoti tam tikri užkandžiai arba desertas, taurė putojančio vyno. Papildomi pageidavimai už atskirą kainą.

„Variantų tikrai daug, nuo tiesiog nakvynės iki nakvynės su programa, arba tiesiog bandant laimę užeiti į restoraną, kur skamba fortepijonas ar saksofonas, o gal praleisti vakarą su „Rondo“ grupe. Yra siūlančių suformuotas degustacines vakarienes iš trijų, keturių patiekalų. Šefai meniu rengė ne savaitę ir ne dvi, siūlo ypatingų patiekalų. Įvairiaspalvė programa Palangoje. Visi pasiruošę, laukia svečių su šypsena, juntama ta tarpušvenčio atmosfera, svečių srautas pamažu auga“, – pasakojo I.Valaitienė.

Neringoje švęsti gali būti ir pigiau

„Kas neberanda vietų, te važiuoja pas mus“, – šypteli Neringos turizmo informacijos centro vadovė Edita Lubickaitė. Viešbučiai, kavinės, parengę teatralizuotas, muzikines programas, šventinius meniu, laukia svečių.

„Pas mus platus apgyvendinimo sektorius, tad turime pasiūlyti kur apsistoti. Šventinė programa numatyta ir Nidoje, ir Juodkrantėje, ir Preiloje. Sausio 1-ąją žvejai tradiciškai vaišins kuršiška žuviene, o Juodkrantėje medžiotojai virs ypatingą sriubą“, – į Neringą svečius kvietė E.Lubickaitė.

Anot vadovės, šventiniu laikotarpiu nakvynės kainos kiek aukštesnės, tačiau vidutiniškai nakvynę galima rasti maždaug už 50 eurų, o šventinį vakarą su patiekalais praleisti už 70 eurų asmeniui.

Neabejojama, jog Naujųjų metų sutiktuvėms svečių sugužės nemažai, nes Neringoje numatyti net trys koncertai, o vienas jų ant molo.

Žada dar neregėtus fejerverkus

Palangos savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog tam, kad 2019-ųjų sutiktuvės kurorte būtų išties įspūdingos, nuoširdžiai stengiasi tiek vietos kultūros darbuotojai, tiek ir verslininkai – daugelio savo srities žinovų bendrų pastangų dėka paskutinė šių besibaigiančių metų diena kurorte žada daug gražių akimirkų ir šventinės nuotaikos.

Vakarėjant Palangą puošiantis šventinis apšvietimas išryškėja ypač gražiai – išskirtinę nuotaiką kuria išpuoštos miesto pastatų vitrinos bei viešosios erdvės, šventinėmis lemputėmis pasidabinę medžiai, J.Basanavičiaus gatvėje sutviskusi Kalėdų eglių alėja, be abejonės, – ir pagrindinė miesto žaliaskarė.

I.Švėgždaitės nuotr./Fejerverkai Palangoje
I.Švėgždaitės nuotr./Fejerverkai Palangoje

O pasigrožėję Grafų Tiškevičių alėjoje sutviskusia miesto egle, palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami užsukti į čia pat esantį kalėdinėmis spalvomis sutviskusį Kurhauzą – gruodžio 31-osios vakarą, 17 val., puošnioje Kurhauzo koncertų salėje į išskirtinį koncertą „Per laiko tekėjimą“ pakvies Niujorko Metropoliteno operos solistas, lietuvių tenoras Kristianas Benediktas (Vaidas Vyšniauskas), tarptautinėje arenoje išgarsėjęs kaip vienas iš žymiausių Otelo (G. Verdi opera „Otelas“) vaidmens interpretatorių.

Pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės Vitos Petrauskienės, šis koncertas – tai puiki muzikinė dovana palangiškiams ir kurorto svečiams, kurie paskutinį besibaigiančių metų vakarą norėtų skirti susitikimui su pasaulinio lygio atlikėju. „Bilietų liko visai nedaug, todėl norinčius pasiklausyti geros muzikos kviečiame paskubėti“, – pabrėžė V.Petrauskienė.

Šventinė nuotaika paskutinę šių metų dieną plazdens ir Birutės parke, grafų Tiškevičių rūmuose įsikūrusiame Gintaro muziejuje – 16 val. čia taip pat skambės gera muzika. Šventinio koncerto viltingu pavadinimu „Sugalvok norą“ metu susirinkusiesiems koncertuos Milda Baronaitė (sopranas), Rasa Dzimidaitė (sopranas) bei Milda Umbrusevičiūtė (fortepijonas).

Kad Naujųjų laukimas neprailgtų, pasirūpins ir kurorto verslininkai, kviečiantys pasimėgauti ne tik gardžiais valgiais, bet ir specialiai parengta šventine programa.

Na o paskutines besibaigiančių metų minutes palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami skaičiuoti ošiant bangoms – Jūratės ir Kastyčio skvere bei paplūdimyje. Ilgametės tradicijos nebus laužomos – gruodžio 31-osios vidurnaktį skambant muzikai ties jūros tiltu dangų nušvies įspūdingas šventinis fejerverkas.

Pasak V.Petrauskienės, nors jau daugelį metų šventinio fejerverko vieta yra tradicinė – jūros tiltas, verta Palangos naujamečius fejerverkus pamatyti kasmet, kadangi kiekvieną kartą dangų nušviečia įspūdingas, tačiau kaskart kitoks reginys.

„O šiais metais Naujuosius pasitinkantieji Palangos paplūdimyje turės galimybę pirmieji pasigrožėti itin įspūdingu reginiu – pasitinkant 2019 metus Palangoje bus naudojami visiškai nauji, Lietuvoje dar niekur nematyti, ypatinga kokybe pasižymintys itališki fejerverkai. Tikimės, kad susirinkusiuosius nustebinsime įspūdingu pirotechnikos reginiu, kokio didžiausiame šalies kurorte dar nėra buvę“, – sakė Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito