Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga kviečia į šokio ratelį – skambės visas kurortas

Savaitgalį didžiausias Lietuvos kurortas vėl kviečia prie jūros: centrinėje miesto gatvėje šurmuliuos kermošius, šokio ritmu suksis liaudies šokėjai. Jau tradicinis festivalis „Palangos miestely“ į kurortą sukvietė apie 400 liaudies šokių šokėjų, kurių pasirodymus bus galima išvysti įvairiose vietose – prie Kurhauzo, prie šokančio fontano, centrinėje aikštėje.
Palangoje visą šeštadienį svečių akis džiugins liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“
Palangoje visą šeštadienį svečių akis džiugins liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Palanga Tautodailė

„Gali atrodyti, kad tai yra kurortinio sezono uždarymas – visai ne! Gal greičiau galima sakyti „Palanga dūzgia“. Iš tiesų mūsų Palanga gyva visus metus. Čia itin gražu ir rudenį, kai lapai pagelsta, kai ne taip karšta“, – pasakojo renginį organizuojančio Palangos kultūros ir jaunimo centro vadovė Vita Petrauskienė.

„Palangos miestely“ sukvies svečius jau ketvirtą kartą. Tačiau šiemet iššūkių dėl susiklosčiusios pandemijos būta daugiau: kone iki paskutinės dienos nežinota, ar į Lietuvą galės atvykti šokių kolektyvai iš Latvijos. „Tačiau jie atvyks ir mes juos pamatysime šokančius. Visi mūsų renginiai – lauke, laikantis atstumų, todėl saugu atvykti ir pasidžiaugti“, – kalbėjo V. Petrauskienė.

Organizatorių nuotr./Liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“
Organizatorių nuotr./Liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“

Festivalis prasidės dar penktadienį kermošiumi Vytauto gatvėje: apie šimtas amatininkų prekiaus savo dirbiniais. Kermošius šurmuliuos iki pat sekmadienio. Čia visą savaitgalį nuo 10 val. iki 20 val. bus galima ne tik į kitus pasidairyti bei save parodyti, bet ir įsigyti įvairių tautodailininkų dirbinių, kulinarinio paveldo gardumynų, įvairių papuošalų bei aksesuarų, susipažinti su senaisiais amatais. Mugėje nestigs rudeniškų akcentų, čia bus galima įsigyti įvairių sodinukų.

Šeštadienio vidudienį – 13 val. – grafų Tiškevičių alėjoje žiūrovai išvys ryškiausią festivalio renginį – bendrą programą pademonstruos visi 400 šokėjų. Kartu suksis ir moksleiviai, ir senjorai.

Po pasirodymo Vytauto gatvėje visi dalyviai rikiuosis į šventinę eiseną ir žygiuos iki Nepriklausomybės aikštės, kur vyks iškilmingas šventės atidarymas.

Šokių pasirodymai, kurių dalį lydės gyva muzika, vyks visą dieną, o festivalį šeštadienį vainikuos ansamblio „Sutaras“ koncertas ties Kurhauzu. Tai vienintelis Lietuvos meno kolektyvas, po Nepriklausomybės atkūrimo reprezentavęs mūsų šalies muzikinę kultūrą net šešiose Pasaulinėse EXPO parodose.

Organizatorių nuotr./Liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“
Organizatorių nuotr./Liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“

Šiais metais sulaukta didžiulio meno kolektyvų susidomėjimo festivaliu „Palangos miestely“, ir tai, pasak šio renginio sumanytojos bei organizatorės, Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių kolektyvų „Bočiai“ bei „Banguolis“ vadovės Janinos Serapinienės, nestebina. „Dėl koronaviruso meno kolektyvai buvo laikinai sustabdę savo veiklą, nerepetavo, tad dabar visi yra išsiilgę pasirodymų, pasibuvimo kartu. O mums, palangiškiams, bus labai smagu ir įdomu į juos pažiūrėti“, – kalbėjo J. Serapinienė.

„Sekmadieniais turime gražią tradiciją: visi dalyviai atsikėlę susitinka prie jūros, kur kartu sportuoja“, – pasakojo V. Petrauskienė.

Festivalio „Palangos miestely“ sumanytoja bei organizatorė neabejoja, kad kiekvienas, savaitgalį apsilankęs Palangoje, liks maloniai nustebintas ne tik kurorte tvyrančios šventinės nuotaikos, bet ir meno kolektyvų pasirodymų. „Tai – puiki proga pasisemti geros nuotaikos bei energijos iš šokėjų, taip pat – pasigrožėti liaudies šokiais, tautiniais drabužiais. Atrasite atlikėjus nuo vaikų, jaunimo iki senjorų amžiaus kolektyvų. Tad maloniai kviečiame pasižmonėti, pasišokti ir smagiai praleisti savaitgalį Palangoje“, – kalbėjo J. Serapinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas