Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone – du nauji saugotini kultūros paveldo objektai

Įvyko Kultūros paveldo departamento nuotolinis penktasis nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos posėdis, kuriame buvo apsvarstyti du saugotini objektai Panevėžio rajone – jie įtraukti į Kultūros paveldo registrą.
Plečiasi kultūros paveldo saugotinų objektų sąrašas Panevėžio rajone
Plečiasi kultūros paveldo saugotinų objektų sąrašas Panevėžio rajone / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Suteikė saugotino objekto statusą

Panevėžio rajono savivaldybės vyriausiasis specialistas Skirmantas Vertelka naujienų portalui JP pristatė abu saugotinus objektus.

„Buvo svarstomi nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos akto projektai dėl apsaugos suteikimo Lietuvos partizanų kautynių, žūties vietai ir kapui Ažagų kaime bei Lietuvos partizanų užkasimo vietai ir kapui Dembavos kaime. Bus susitvarkyti popieriniai reikalai ir paskelbta apie tai oficialiai – gausime pranešimą. Tokių paveldo objektų yra daug ir kone kiekvieną savaitę vyksta nuotoliniai posėdžiai, kuriuose svarstomi saugotini objektai“, – aiškino S.Vertelka.

Pateikė sąrašą

Pasak jo, artimiausias posėdis vyks spalio 28 dieną.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Plečiasi kultūros paveldo saugotinų objektų sąrašas Panevėžio rajone
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Plečiasi kultūros paveldo saugotinų objektų sąrašas Panevėžio rajone

„Bus prašoma suteikti apsaugą Lietuvos partizanų užkasimo vietai ir kapui Ramygaloje, Dariaus ir Girėno gatvėje. Panevėžio rajono savivaldybė yra sudariusi sąrašus saugotinų objektų ir pateikė juos nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybai. Vertinimai prasidėjo ir vis gauname informaciją, kuriems Panevėžio rajone esantiems objektams suteikiama apsauga“, – pasakojo S.Vertelka.

Atnaujino lankytinų vietų sąrašą

„Be to, – tęsė vyriausiasis specialistas, – Panevėžio rajono savivaldybės taryba patvirtino atnaujintą Panevėžio rajono lankytinų vietų sąrašą. Į jį įtraukti nauji objektai: Karsakiškio seniūnijos Likpetrių kaime, Žaliosios girios apsuptyje, esantis idėjų parkas bunkeris, Raguvoje įkurtas Kino muziejus, Eglutės žaisliukų muziejus Miežiškiuose ir Radviliškių kaimo kepykla Krekenavos seniūnijoje. Dabar sąraše yra 47 objektai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas