Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžys pasitinka turistus interaktyviai: įrengė naujovę Autobusų stotyje

Panevėžio miesto savivaldybės užsakymu „Hansab“ sukūrė inovatyvų sprendimą, kaip supažindinti miesto svečius su lankytinais objektais jiems patogiausiu būdu – dar visai neseniai įdiegtas interaktyvus informacinis terminalas, kuriuo naudodamiesi miesto svečiai gali susipažinti su lankytinomis ir istorinėmis vietomis, matyti jų nuotraukas, perskaityti aprašymus ir į mobilųjį telefoną gauti nuorodas, kaip nuvykti iki norimo objekto.
Panevėžys pasitinka turistus interaktyviai: įrengė naujovę Autobusų stotyje
Panevėžys pasitinka turistus interaktyviai: įrengė naujovę Autobusų stotyje / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Inovatyvi naujovė padės susipažinti su miestu

Įrengus šią naujovę Panevėžio autobusų stotyje, miesto gyventojams bei svečiams bus patogu susiplanuoti maršrutą į norimą pasirinktą kultūrinę, pažintinę ar edukacinę erdvę Panevėžyje.

Penktas pagal dydį Lietuvos miestas turi daugiau nei 50 lankytinų objektų, todėl turistams turi bus patogu susipažinti su galimais maršrutais ne tik atvykus, bet ir turėti maršruto gidą telefone, bus itin paprasta atvykus į norimą vietą paskaityti istoriją, legendą. Būtent dėl to Panevėžio autobusų stotyje buvo įdiegtas interaktyvus informacinis terminalas su 55 colių vertikaliu ekranu.

Jame galima pasirinkti kalbą, naršymo režimą (paprastą arba pritaikytą silpnaregiams), susipažinti su lankytinų vietų informacija, jų istorija, nuotraukomis ir gauti išsamų maršrutą. Miesto svečių patogumui, įdiegtas QR kodas, kuris telefone pateikia konkretaus objekto „Google Maps“ nuorodą su atvykimo maršrutu, vietos aprašymu bei interaktyviu žemėlapiu su pasirinkto maršruto garsiniu gidu.

Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Panevėžys pasitinka turistus interaktyviai: įrengė naujovę Autobusų stotyje
Rimvydo Ančerevičiaus nuotr./Panevėžys pasitinka turistus interaktyviai: įrengė naujovę Autobusų stotyje

Atsižvelgta ir į silpnaregių poreikius

„Hansab“ rūpi ir socialinė integracija, todėl terminalo funkcionalumas sukurtas konsultuojantis su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga.

Glaudžiai bendradarbiaujant su sąjungos atstovais ir vadovaujantis kryptingais jų patarimais įdiegta patogi funkcija: pirmame informaciniame lange turistai gali pasirinkti naršymo režimą, pritaikytą ir silpną regą turintiems miesto svečiams.

Informacijos teikimo paslaugos pačiame miesto centre

Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna, miesto savivaldybės administracijos Infrastruktūros skyrius, planuodamas ir rengdamas ne vieną projektą, siekiant gerinti ir atnaujinti tiek Panevėžio autobusų stotį, tiek aplinkines teritorijas, numatė, jog būtent pagal techninį projekto parengimą naujajame pastate po vienu stogus atsidurs net trys miesto turizmui, plėtrai ir susisiekimui svarbios įstaigos – Panevėžio plėtros agentūra, konsultacinis centras bei keleivinių paslaugų centras.

„Būtent šios trys įstaigos yra atsakingos už turistų informavimą, informacijos teikimą gyventojams, tad vykdant minėtus projektus viena iš jų susidedamųjų dalių ir buvo šio interaktyvaus ir inovatyvaus informacinio terminalo įrengimas. Vieta pasirinkta ne atsitiktinai, o planuojant į ateitį, kad toje vietoje bus informacinis miesto centras. Tad dėliojant ir planuojant visų įgyvendinamų projektų rezultatus tikimasi turėti sutvarkytą infrastruktūrą su patogia lokacija miesto gyventojams ir svečiams, kad būtų galima kuo daugiau informacijos sužinoti ir jos suteikti tiek praeinantiems pro šalį žmonėms, tiek atvykstantiems į Panevėžį turistams“, – ateities planus komentuoja administracijos direktorius T.Jukna.

Prabangus ir sumanus sprendimas sulauks visuomenės dėmesio

Kaip sako T.Jukna, šis naujas skaitmeninis sprendimas ypatingas tuo, kad visuomet bus galimas informacijos teikimas visą parą. Tokie terminalai kituose miestuose bei valstybėse yra prabangus, patogus ir išmanus būdas žmonėms sužinoti visą norimą informaciją apie jų miestą.

„Tai pat planuojant naujų projektų įgyvendinimą, yra numatoma tokius panašius interaktyvius informacinius terminalus įrengti ir kitose miesto viešose erdvėse, taip sudarant dar platesnes galimybes miestiečiams laisvu laiku domėtis gimtojo krašto istorija, unikaliomis edukacinėmis, kultūrinėmis erdvėmis bei susipažinti su dar nematytomis lankytinomis vietomis“, – esamus lūkesčius naujienų portalui JP komentuoja T.Jukna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas