Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paprasti patarimai, kaip „atsijungti“ per atostogas

Ruošiatės ilgai lauktoms ir išsvajotoms atostogoms, bet dar joms neprasidėjus žinote, kad reikės atsakyti į keletą elektroninių laiškų ar priimti svarbių sprendimų?
Skaitymas
Svarbiausia nepamiršti, kad atostogos skirtos poilsiui, o ne darbui / Vida Press nuotr.

Tikriausiai daugeliui pažįstama situacija, kai nusprendus kelias minutes įlįsti į savo elektroninio pašto dėžutę nepastebimai prabėga viena, kita ar net trečia valanda. Nepakeldami galvos nuo telefono, planšetės ar kompiuterio, praleidžiame tą retą progą pabūti su artimaisiais ir pasimėgauti akimirka, kurios niekada nebesugrąžinsime. Galime kaltinti šiuolaikines technologijas, kurios verčia mus būti pasiekiamiems bet kur ir bet kada, tačiau viskas priklauso tik nuo mūsų pačių pasirinkimo. Tad jei jau ruošiatės atostogoms apgalvokite „atsijungimo” higieną dar prieš joms prasidedant.

Suplanuokite „atsijungimo“ atostogas

Lengviausia „atsijungti” išvykus į užsienį, nes keliaudami turėsite ribotą interneto prieigą. Galite net pasirinkti tas šalis, kuriose interneto ryšys vis dar yra didelė prabanga.

Lengviausia „atsijungti” išvykus į užsienį, nes keliaudami turėsite ribotą interneto prieigą. Galite net pasirinkti tas šalis, kuriose interneto ryšys vis dar yra didelė prabanga

Keliaujant po Namibijos, Botsvanos naconalinius parkus ar Bolivijos ir Čilės dykumas tikrai pasitaiko viešbučių, kuriuose prisijungti prie interneto negalėsite, tad nei jūsų, nei jūsų partnerio ar partnerės pastovus žvilgtelėjimas į telefoną romantiško vakaro neaptemdys.

Taip pat prieš išvykdami atostogų aptarkite „atsijungimo” planą su savo partneriu ar partnere. Pakalbėkite, kokie jūsų abiejų lūkesčiai, kaip norite pailsėti ir ar esate pasiruošę abu priimti šį iššūkį. Galbūt iš pradžių bus net nelabai jauku, nes trūks temų apie ką kalbėtis, tačiau mobilaus telefono apribojimas gali įnešti naujų spalvų į jūsų santykius, nes būsite priversti daugiau kalbėtis ir dalintis patirtais įspūdžiais.

Pasiruoškite „ne ryšio zonai“

Net jei atrodo, kad viską padarėte ar perdavėte iki savo išvažiavimo, labai tikėtina, kad iškils kokių nors netikėtumų, tad paskirkite atsakingą asmenį, kuris jus pavaduos ir jam papasakokite, kas pradėta, kokie klausimai gali kilti jums išvykus. Galite sutarti ir tuos išskirtinius atvejus, kada kolega gali jums skambinti atostogų metu. Visi kiti klausimai – tegu palaukia.

Būtinai nustatykite elektroninių laiškų autoatsakiklį nurodydami, į ką kreiptis jūsų atostogų metu. Taip pat apgalvokite, kokius mobiliuosius prietaisus pasiimsite – gal galite išsiversti be kompiuterio, o gal ir be planšetės, o gal ir net be darbo telefono? Kuo mažiau prietaisų pasiimsite – tuo mažiau pagundų turėsite.

Nusistatykite „prisijungimo“ taisykles

Tikrinkite paštą tik nustatytu laiku ir nusistatykite ribas. Jei tikrinsite paštą bet kada, kai yra bevielis internetas, rizikuojate pasinerti į darbo reikalus ir prarasti kontrolę.

Pasakykite sau, kad skirsite elektroniniams laiškas pavyzdžiui 15 minučių prieš pusryčius ir, jei tikrai labai reikia, 15 minučių prieš vakarienę, bet ne vakare prieš einant miegoti. Pasidalinkite šiuo planu su kelionės partneriu, o taip pat – su kolegomis darbe bei su jus pavaduojančiu asmeniu. Jis žinos, kada gali tikėtis atsakymo, o ir jums bus ramiau žinant, kad iš jūsų nelaukiama greitos reakcijos.

Taip pat labai rekomenduojama atjungti pranešimų apie naujai atėjusius laiškus savo mobiliajame telefone funkciją – vėlgi bus mažiau pagundų. Na ir svarbiausia – leisti sau ramia širdimi įsijungti atostogų rėžimą, nes geriau yra praleisti porą svarbių laiškų, bet ne progą iš tiesų atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, pailsėti ir leisti pasižiūrėti į daugelį situacijų šviežiomis akimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas