Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasakiško grožio Madeira: štai kokios šios salos vietos stulbina „TikTok“ naudotojus

Pastaraisiais metais vis daugiau keliautojų socialinius tinklus naudoja kaip informacijos šaltinį. Pandemijos metu išpopuliarėjęs „TikTok“ ne tik išaugo į pramogų platformą, bet ir tapo vienu iš įrankių formuojant kelionių tendencijas. Viena iš salų, užkariavusi šio socialinio tinklo vartotojų dėmesį – žavingoji Madeira. Kokios kelionių po Madeirą tendencijos vyrauja „TikTok“ platformoje, bandoma išsiaiškinti „Itaka“ pranešime spaudai.
Madeiros peizažai
Madeiros peizažai / Shutterstock nuotr. / „15min“ fotomontažas

„Pastaruoju metu pastebime tendenciją, kad kelionių kryptis diktuoja ir populiarios socialinės platformos. Vis daugiau keliautojų, ieškodami autentiškos patirties, renkasi aplankyti ne tik žinomas pasaulio vietas, bet ir tas, kurios pastaruoju metu populiarios filmų, serialų ar turinio kūrėjų įrašuose“, – kelionių ekspertė Daiva Strumskienė.

Shutterstock nuotr. / Madeira
Shutterstock nuotr. / Madeira

Fanal miškas: svajinga pasakų scena

Jei Madeiroje yra vieta, kuri atrodo tarsi tiesiai iš pasakų knygos, tai neabejotinai pasakiškas senovinis Fanal miškas salos kalnuose. Šis unikalus okotijos medžių miškas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, nes yra vienas iš paskutiniųjų laurų miškų pasaulyje. Debesuotą ir lietingą dieną šis miškas virsta paslaptinga vieta.

Shutterstock nuotr. / Fanal miškas, Madeira
Shutterstock nuotr. / Fanal miškas, Madeira

Seni, susisukę, samanomis ir kerpėmis apaugę medžiai primena fantastinio filmo epizodą ir tai neabejotinai atkreipė keliautojų dėmesį. Daugelyje populiaraus socialinio tinklo vaizdo įrašų išryškėja užburiantis miško grožis. Turinio kūrėjai vaikšto per rūką arba sėdi po susiraizgiusiais medžiais, sukurdami „užburto miško“ įspūdį.

Slaptos Madeiros vietos

„TikTok“ vartotojai linkę dalintis slaptomis ir mažiau žinomomis kelionių vietomis, kurios ne visada pateikiamos tradiciniuose kelionių vadovuose. Madeiroje pilna tokių vietų – nuo slaptų įlankų iki mažų kaimelių, kuriuos galima atrasti tik smalsiai klaidžiojant po salą.

Viena iš populiariausių vietų, kurią šis socialinis tinklas išpopuliarino kaip „slaptą“ lokaciją, yra Seixal Beach – įspūdingo grožio juodo smėlio paplūdimys, apsuptas kalnų ir žalumos. Nors šis paplūdimys nėra toks plačiai žinomas kaip garsioji Porto Moniz natūralių baseinų zona, jis tapo tikru hitu tarp keliautojų, siekiančių parodyti savo unikalią patirtį.

Cabo Girao: išdrįskite pažvelgti žemyn

Tiems, kurie ieško adrenalino, Cabo Girao tapo tikru „TikTok“ vartotojų iššūkiu. Tai viena aukščiausių uolų Europoje, iškilusi 580 metrų virš vandenyno, o jos apžvalgos aikštelė – tai stiklinė platforma virš uolos krašto. Stovėti ant permatomų plytelių ir žiūrėti tiesiai į apačioje esančią uolėtą pakrantę – ekstremali patirtis, kuria mėgsta dalytis aštrių pojūčių ieškotojai bei turinio kūrėjai.

Shutterstock nuotr. / Cabo Girao, Madeira
Shutterstock nuotr. / Cabo Girao, Madeira

Lankytojai fiksuoja savo jaudulį stovėdami ant skaidraus stiklo platformos, per kurią atsiveria didžiulė praraja. Daugelis turinio kūrėjų dalijasi vaizdo įrašais su įspūdingomis reakcijomis, kai vandenyno bangos, rodos, tyvuliuoja po kojomis. Tai ideali vieta nuotykių ieškotojams išbandyti savo drąsą ir kartu užfiksuoti nepamirštamus kadrus.

Unikalios šventės ir patiekalai

Nors gamta yra didelis Madeiros traukos taškas, socialiniai tinklai taip pat išskiria šios salos kultūrą bei tradicijas. Tokios šventės kaip „Festa da Flor“ (gėlių festivalis), vykstantis pavasarį, tapo „TikTok“ hitu dėl savo spalvingumo ir šventinės nuotaikos. Kūrėjai dalijasi spalvingais karnavalų kostiumais, papuoštomis gatvėmis bei masiniais pasirodymais, kurie demonstruoja Madeiros kultūrinį paveldą.

Be švenčių, socialinė platforma populiarina ir vietinę Madeiros virtuvę. Keliavimas siekiant ragauti vietos patiekalus jau tapo nauja tendencija, o Madeira yra viena iš populiariausių vietų maisto turistams. Ypač dažnai galima išvysti įrašų apie šios salos firminį patiekalą „espetada“ – ant lauro medžio iešmelių keptą jautieną su česnaku ir lauro lapais.

Shutterstock nuotr. / Madeiros gėlių festivalis
Shutterstock nuotr. / Madeiros gėlių festivalis

Lankantis Madeiroje turinio kūrėjai siūlo paragauti ir savito, bet kartu labai skanaus gėrimo „Nikita“. Šis gaivus mišinys yra įsišaknijęs vietos tradicijose. Tai tipiškas vasaros gėrimas, kuriame dera netikėti ir švelnūs skoniai, puikiai tinkantys mėgautis bet kuriuo paros metu. Paprastai jis gaminamas iš vanilinių ledų, ananasų, alaus (arba baltojo vyno) ir dažnai trupučio cukraus skoniui subalansuoti. Tiems, kurie pageidauja nealkoholinio varianto, jis tiesiog pakeičiamas ananasų sultimis arba gaiviaisiais gėrimais, išlaikant saldų ir gaivų skonį.

Madeiros laukinės gamtos karūna – Ponta de São Lourenço

Viena iš labiausiai jaudinančių Madeiros vietų yra Ponta de São Lourenço – raižytas pusiasalis, esantis labiausiai į rytus nutolusiame salos taške. Garsėjantis dantytomis uolomis, ryškiais raudonų vulkaninių uolų ir gilios mėlynos Atlanto vandenyno spalvos kontrastais. Tai ideali vieta ekstremaliems žygiams ir filmavimams iš dronų.

Shutterstock nuotr. / Ponta de São Lourenço, Madeira
Shutterstock nuotr. / Ponta de São Lourenço, Madeira

„TikTok“ socialinio tinklo keliautojams ir nuotykių ieškotojams ši vieta suteikia neįtikėtiną galimybę užfiksuoti gamtos jėgą. Šis pusiasalis primena, kad Madeira yra vulkaninės kilmės sala, o prieš milijonus metų čia virė ugnikalniai, kurių išsiveržimai ir sukūrė šiandieninį kraštovaizdį. Ji ypač populiari saulėtekio metu, kai auksinė šviesa suteikia uoloms nežemišką švytėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas