Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pataria skrydžių palydovė: kokiais paprastais būdais galima užtikrinti patogesnę kelionę?

Nepriklausomai nuo to, ar skrydis ilgas, ar trumpas, jaustis komfortabiliai jo metu svarbu kiekvienam. Tam, kad kelionė taptų dar sklandesnė, galime padaryti ne vieną dalyką: nuo skysčių vartojimo iki poilsio. Savo patarimais ir mintimis pranešime spaudai šia tema dalijasi vengrų oro linijų bendrovės „Wizz Air“ skrydžių palydovė.
Skydžių palydovė Aiva Anna Kaulina pasidalijo patarimais
Skydžių palydovė Aiva Anna Kaulina pasidalijo patarimais / 123RF.com nuotr. ir „Wizz Air“ nuotr. / „15min“ fotomontažas

„Kad skrydis būtų patogus, svarbiausia yra hidratacija. Oras lėktuvo salone gali būti gana sausas, todėl kelionės metu rekomenduojame gerti daug vandens. Daugkartinio naudojimo buteliukus galite pripildyti geriamuoju vandeniu oro uostuose arba nusipirkti vandens lėktuve. Siekdami dar didesnio komforto, stenkitės vengti per didelio kofeino ir alkoholio kiekio, nes jie gali prisidėti prie dehidratacijos“, – sako skydžių palydovė Aiva Anna Kaulina.

 „Wizz Air“ nuotr. / Skydžių palydovė Aiva Anna Kaulina
„Wizz Air“ nuotr. / Skydžių palydovė Aiva Anna Kaulina

Ilgalaikis sėdėjimas gali sukelti sustingimą ir diskomfortą. Sėdint lėktuve galima atlikti paprastus tempimo pratimus, pavyzdžiui, kulkšnių ir pečių sukimo pratimus, kurie padės jaustis patogiau. Be to, jei saugu, galite trumpai pasivaikščioti pirmyn ir atgal, taip pagerindami kraujotaką.

„Kalbant apie maistą, pasirinkite lengvesnius, subalansuotus patiekalus, kuriuose gausu vaisių ir daržovių. Vengdami sunkaus ir riebaus maisto skrydžio metu jausitės geriau. Be to, visada galite pasiimti sveikų užkandžių, kad išlaikytumėte stabilų energijos lygį, arba pasirinkti iš plataus užkandžių asortimento lėktuve“, – priduria A.A.Kaulina.

Oras lėktuvo salone gali būti gana sausas, todėl kelionės metu rekomenduojame gerti daug vandens.

Lėktuvuose oras yra sausesnis nei įprasta – tai gali turėti įtakos jūsų bendram komfortui. Naudodami kokybišką drėkinamąjį kremą ir lūpų balzamą lengviau įveiksite oro sausumą. Taip pat svarbu apsirengti keliais sluoksniais: apsivilkite lengvą striukę ar apsigaubkite antklode, kad jaustumėtės patogiai ir reguliuotumėte kūno temperatūrą.

Skrydžių palydovė priduria, kad kokybiškas poilsis skrydžio metu yra labai svarbus norint patogiai keliauti. Todėl pasiėmę kaklo pagalvę, akių kaukę ir triukšmą slopinančias ausines galite sukurti ramesnę aplinką.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

Skrydžio laikas taip pat suteikia galimybę atsipalaiduoti.

„Gilaus kvėpavimo pratimai arba sąmoningumo technikos gali padėti sumažinti stresą ir nerimą. Svarbiausia, kad mūsų keleivių salono įgula visada pasiruošusi padėti išspręsti visas problemas, su komfortu susijusius klausimus ar specialius pageidavimus. Svarbiausias mūsų prioritetas – keleivių patogumas, todėl esame pasiryžę užtikrinti, kad kiekvieno mūsų keleivio kelionė būtų maloni ir patogi“, – priduria A.A.Kaulina.

Apsivilkite lengvą striukę ar apsigaubkite antklode, kad jaustumėtės patogiai ir reguliuotumėte kūno temperatūrą.

Galiausiai, nusileidus lėktuvui, svarbu toliau gerti skysčius ir pramankštinti kojas, kad sumažintumėte skrydžio metu atsiradusį sustingimą. Praleidę šiek tiek laiko lauke ir suderinę savo dienotvarkę su vietiniu laiku, greičiau aklimatizuositės naujoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant