Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai vykstantiems į Lietuvą: nekeliaukite ten žiemą ir nevadinkite jų rusais

Lietuva šiemet tikisi sulaukti dar daugiau turistų nei pernai. Visos Baltijos šalys kartu sudėjus pasaulyje taip pat tampa vienomis įdomesnių, neatrastų ir kai kam net egzotiškesnių kelionių krypčių. Tad internete atsiranda ir vis daugiau patarimų keliaujantiems į Lietuvą, Latviją bei Estiją. Štai šeši patarimai, ką daryti ir ko geriau nedaryti traukiant atostogauti į Baltijos valstybes, kuriuos parinko portalas letsflycheaper.com.
Baltijos šalys
Baltijos šalys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

1) „Nevadinkite jų rusais!“ – rėkia pirmasis perspėjimas keliautojams. Net jeigu daugelis lietuvių, latvių ir estų moka rusų kalbą (dėl to, kad pusšimtį metų praleido Sovietų Sąjungos okupacijoje), tačiau kiekviena iš šių tautų saugoja savo tautiškumą, nacionalinį identitetą ir kalbą, jos išskirtinumą iš kitų. Kiekviena Baltijos šalis bando save atriboti nuo rusiško paveldo.

2) Nekeliaukite ten žiemą! Nebent esate nuotykių ieškotojas... Baltijos šalys yra labai toli šiaurėje, tad rūsčios žiemos, tik kelios valandos dienos šviesos ir daugybė sniego bei ledo pasitiks jus garantuotai. Vasaros, atvirkščiai, šiltos, žalios ir saulėtos.

3) Patyrinėkite kaimą. Trys sostinės: Ryga, Vilnius ir Talinas, tikrai nėra vienintelės lankytinos vietos Baltijos valstybėse, todėl iškeliaukite į gamtą ir sužinokite daugiau, kaip gyvena vietiniai kaimo žmonės. Jeigu sostinės jau yra gana kosmopolitiškos ir kažkuria prasme panašios į kitus Europos miestus, tai kaime bei mažuose miesteliuose rasite tikrai kitokio, baltiško gyvenimo būdo ir daug ryšio su gamta.

4) Pamatykite jūrą. Baltijos jūros pakrantė yra viena gražiausių ir labiausiai nuvertintų pakrančių Europoje. Latvija, Lietuva ir Estija – visos šalys turi daugybę puikių pakrantės miestelių. Ir jeigu maudytis Baltijos jūroje ne visada malonu dėl nuolat vėsaus vandens, vis dėlto daugelis paplūdimių turi minkšto smėlio, ant kurio galima jaukiai pasideginti ir atsipalaiduoti.

5) Išsikeiskite eurus. Išskyrus Estiją, kitos Baltijos šalys vis dar turi savo nacionalinę valiutą. Todėl jums reiks išsikeisti pinigus iškarto, tik atvykus į tas šalis. Vis dėlto pragyvenimas šiose valstybėse vis dar palyginus žemas, tad pinigų jums užteks viskam.

6) Šeštasis patarimas kiek panašus į pirmąjį, tik gal ne toks aktualus. Skamba jis „Nevadinkite jų Rytų europiečiais“. Anot kelionių portalo, visos Baltijos šalys priskiria save daugiau Šiaurės-Skandinavijos regionui nei slaviškajam Rytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito